Dünyaca ünlü bir orkestra şefi olmak için bursa ihtiyacı var!

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü bir orkestra şefi olmak için bursa ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 17:07

Türkiye'de Bilkent Üniversitesinde trompet eğitimi alıp Avusturya'nın Graz şehrinde orkestra şefliğinde lisans derecesini alan müzisyen Merih Erdem Özden, kariyerinin devamı için destek arıyor.

Haberin Devamı

Özden, Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen müzik okullarından birisi olan Rochester Üniversitesi Eastman Müzik Okulu'nda yüksek lisans eğitimi için Orkestra Şefliği bölümünde eğitim alma hakkı kazandı. Genç müzisyen, üniversitenin kendisine sağladığı yarım bursa ek olarak kalan eğitim bedeli ve yaşam masrafı için ise destek arıyor.

Merih Erdem Özden'in kendisine yüksek lisans için destekte bulunabilecek ilgililere çağrısı şöyle:“Merhaba, ismim Merih. Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Okulu’nda trompet ve kompozisyon eğitimi aldıktan sonra, orkestra şefliği üzerine Amerika'nın önde gelen müzik okullarından Rochester Üniversitesi Eastman Müzik Okulu orkestra şefliği bölümünü yüksek lisans yapmak üzere kazanan genç müzisyen Merih Erdem Özden, bu okula gidebilmek için destek arıyor. Bilkent'i trompetçi olarak bitirip Avusturya'nın Graz kentinde orkestra şefliğinde lisans okuyan Merih Erdem Özden'e okul yarım burs veriyor. Kalan eğitim bedeli ve yaşam masrafı için destek arayan Merih Erdem Özden'in ilgileneceklere çağrısı şöyle: “Merhaba, ismim Merih. Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Okulu’nda trompet ve kompozisyon eğitimi aldıktan sonra, orkestra şefliği üzerine uzmanlaşmak üzere 2011 yılında Avusturya’ya gittim. Burada Graz Sanat Üniversitesi’nde Martin Sieghart ile başladığım öğrenimimi Marc Piollet ile sürdürüyorum. Ayrıca Colin Metters, Ulrich Windfuhr ve Gürer Aykal gibi değerli orkestra şeflerinin çalıştaylarına katıldım. Hamburg Senfoni Orkestrası, İsrail Oda Orkestrası, Litvanya Devlet Senfoni Orkestrası, Savaria Senfoni Orkestrası (Macaristan) ve Hradec Kralove Filarmoni Orkestrası (Çek Cumhuriyeti) gibi önemli topluluklarla konserler verdim.

Haberin Devamı

2017 Şubat ayında Amerika’da girdiğim sınav sonucu, dünyanın önde gelen müzik okullarından Eastman School of Music’e yarım burs ile kabul edildim. Bu okulun şeflik öğrencilerine sunduğu her hafta düzenli olarak orkestra ile çalışma olanağı ve öğretim kadrosunda David Zinman gibi dünyadaki sayılı orkestra şeflerinden birinin bulunması, benim yakın zamanda Danimarka ve Almanya’da katılmayı hedeflediğim yarışmalara kendimi en iyi şekilde hazırlayabileceğim ortamı oluşturuyor. Ne yazık ki bu okulunun maddi yükünün altından tek başıma kalkmamın imkanı yok. Yardımcı olabilmek amacıyla benimle meriherdemozden@gmail.com e-posta adresinden iletişime geçecek herkese çok ama çok teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Merih Erdem Özden.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!