Aklına acayip grup isimleri gelen bu tarafa! Edebiyat değil müzik akımı: 3. Yeniler

Güncelleme Tarihi:

Aklına acayip grup isimleri gelen bu tarafa Edebiyat değil müzik akımı: 3. Yeniler
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2019 13:43

Spotify’ın yaptığı (ya da kim yaptıysa daha popüler hale getirdiği) bir çalma listesi olarak karşımıza çıkan, popülerleşmiş olan tanımlamayla “Üçüncü Yeniler” günden güne büyüyen alternatif sahne ve Türk müziğine getirdikleri yeni solukla dikkatleri üzerine çekiyor!Yanlış olmasın, bir edebiyat akımı değil bu, müzik akımı. Edebi akım olmasa da kendinden öncekilere alternatif olarak yazdıkları yeni kelimelerle, sade bir dil ve konu serbestliğiyle kendi dünyalarını kurdular. Biz de bu birbirinden acayip isimleriyle dikkat çeken grupları 117. sayımızın Music Box köşesinde sizin için derledik.

Haberin Devamı

Bu akımı ilk olarak Büyük Ev Ablukada, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Son Feci Bisiklet ve Adamlar gibi gruplarda gördük. Üçüncü Yeniler olarak tanımlanmaları kimine doğru kimine yanlış gelse de, denizlerin dilinden konuşup, İstanbul’daki kedilere karşı empati yapabildiğimiz, bir uzaylıyla iletişime geçebildiğimiz bu şarkılar, hayal gücümüzün ulaşabildiği en uç noktada durgun ve yorucu hayatlarımızda kulaklarımızı gülümsetebiliyorlar.

 

Genel olarak Youtube hesaplarından keşfedip sevdiğimiz Üçüncü Yeniler, farklı grup isimleriyle de günbegün dikkat çekmeye devam ediyorlar. Dolu Kadehi Ters Tut, Yaşlı Amca ve diğerleri… Akımın ilk oluşumları, akustik olarak başladıkları müzik hayatlarında zaman geçtikçe elektronik temelli bir yönelim içine girdiler. Bu bazı hayranları tarafından olumsuz karşılansa da, yeni şeyler keşfetmeye merakı olanları tatmin etti.

 

Haberler

Haberin Devamı

Florida'daki yeni Hard Rock Hotel, dünyanın her yerindeki müzik tutkunlarının heyecanını artırmaya hazırlanıyor. Tamamlandığında, sırt sırta konmuş iki gitar gibi görünecek olan otelin içinde 6 bin 500 kişilik bir hard-rock konser salonu da yer alacak.

Geçtiğimiz hafta Türk DJ Ümmet Özcan’ın Çin’de gerçekleştirdiği performans sırasında İzmir Marşı'nın Remix'i ile kalabalığı coşturduğu o anlarla gurur duyduk.

Geçtiğimiz Cuma akşamı %100 Metal katkılarıyla gerçekleşen Laneth Bir Gece'nin üçüncüsünün gerçekleştiği IF Performance Hall Beşiktaş'taki geceye katıldım. Rock ve metal müziğe gönül vermiş tüm dostlar oradaydı. Enerjileriyle bize muazzam bir gece yaşatan herkese teşekkür ederiz.

Murder King, ikinci albümleri “Fiyasko” ile geri dönüyor. Fanlarının merakla beklediği albüm 15 Mart’ta tüm dijital platformlarda!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!