Kamışlı'da PYD ve rejim güçlerinin çatışması sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kamışlıda PYD ve rejim güçlerinin çatışması sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 17:12

Suriye'de, rejim güçleri ve PYD, ülkenin kuzeydoğusunda birlikte yönettikleri Kamışlı'da hakimiyet mücadelesine girdi. Çatışmalarda 13 rejim milisi, 7 PYD militanı öldü. Cezaevini ele geçiren PYD, güvenlik kurumu binalarını kuşattı. Saldırılarda 4 sivil hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Suriye'nin kuzeydoğusunda Beşşar Esad rejimi ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin birlikte kontrol ettiği Haseke'nin Kamışlı ilçesinde taraflar arasında hakimiyet mücadelesi yaşanıyor. Çatışmalarda 7 PYD militanı ve 13 rejim milisi ölürken, örgüt rejime ait güvenlik kurumu binalarını kuşattı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, iç savaşın başından bu yana aralarındaki güçlü işbirliğiyle dikkati çeken rejim ve PYD arasında son günlerde Kamışlı'da hakimiyet mücadelesi baş gösterdi.
İlçe merkezinde rejimin hakimiyetindeki bazı binalar ve kontrol noktalarında, rejime hizmet eden "Halk Savunma Birlikleri" adlı milisler ile PYD arasında çatışmalar çıktı. Çatışmalarda dünden itibaren 13 rejim milisi ve 7 PYD militanı öldü. Çatışmalara zaman zaman ara veren taraflar, ilçenin doğusunda rejim kontrolündeki
Allaya cezaevi ve merkez fırınının hakimiyeti için görüşmelere başladı. Ancak 2 saat önce alevlenen çatışmaların ardından PYD güçleri rejim kontrolündeki cezaevine girerek kontrolü ele geçirdi.

Haberin Devamı

Bu arada rejim ordusu, Kamışlı'nın kuzeyindeki Zeytune mahallesini havan toplarıyla vurdu. Saldırıda, 4 sivil hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

YÜZLERCE SİVİL KAÇIYOR

PYD militanları ilçe merkezinde güvenlik ve istihbarat birimlerine ait binalarını da kuşatmış durumda. Yerel kaynaklar, çatışmalar nedeniyle ilçe merkezindeki yüzlerce sivilin çevre köylere kaçmaya başladığını bildirdi.

Mart 2011'de başlayan iç savaşın başından bu yana rejim ve PYD, Halep'in kuzeyinde, PYD kontrolündeki Şeyh Maksud'da, Haseke'de petrol alanlarında ve kontrol noktalarında birkaç kez günübirlik çatışmalar yaşamıştı. Sonuçta Esad rejimi, bu alanları PYD'nin hakimiyetine bırakarak gücünü diğer bölgelere odaklamıştı.

Rejim ve PYD, Haseke ilini ve Kamışlı ilçesini birlikte yönetiyor. PYD rejime vergi verirken, rejim de kamu kurumlarını çalıştırmaya devam ediyor. Esad rejimine bağlı memurlar 2011 öncesinde olduğu gibi işlerini sürdürüyor. Haseke'deki bazı yerlerinin vergileri, PYD ve rejim arasında paylaşılıyor. Çoğu zaman rejimin ve PYD'nin kolluk güçleri kentte müşterek devriyeler yapıyor. Haseke'nin kuzeydoğusunda PYD kontrolündeki Rümeylan petrol sahasının PYD ve rejim tarafından birlikte korunduğu, çıkarılan petrolün bir kısmının rejime verildiği biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!