GeriSeyahat Kalamış’ta artık huzurun yanında Laila da var
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kalamış’ta artık huzurun yanında Laila da var

Kalamış’ta artık huzurun yanında Laila da var

Hep Münir Nurettin Selçuk’un şarkısı ile birlikte hatırlıyoruz Kalamış’ı. Semt İstanbullular için ‘Bir tatlı huzur’ demek. Ancak bu aralar Anadolu yakasının Ortaköy-Kuruçeşme hattı olma yolunda hızla ilerliyor.Önce Kalamış Marina’ya Divan açıldı, sonra Hai Sushi geldi, derken Develi’si de oldu marinanın. Ardından da Fishmekan’ı... Murphy’s ve Chocolate zincirlerine burada birer halka daha eklediler. Son açılan mekanlar ise Cook ile Laila. Evet, artık Kalamış’ın da bir Laila’sı var. İlerleyen günler huzurdan ne çalar bilinmez ama Kalamış gecelerinin yakın bir gelecekte Kuruçeşme’yi aratmayacağı kesin. LAİLA Kalamış’ta son günlerde yaşanan hareketliliğin en somut adımı 14 Temmuz’da açılan Laila. Ama Laila deyince hemen aklınıza Kuruçeşme’deki mekanın kopyası gelmesin. Burası Laila’nın ‘kafe-bar’ projesinin ilk adımı. Hafta sonları brunch veriliyor. Mekan her gün 11.00’de açılıyor. 02.00’ye kadar açık kalan mutfağına dünya yemekleri hakim. Tatlılardan kabaklı krem brule mutlaka denenmeli. Mekanın sahibi İbrahim Şentürk. İşletmecisi ise Sabiha Yaz. Yakın gelecekte akşamüzeri partileri yapılması planlanıyor. Şık bir bahçesi var. Localarda her masanın kendine özel TV’si bulunuyor. Burada 3,5- 4 milyon liraya kahve içebiliyorsunuz. Tatlı için 11 milyon lira ödüyorsunuz. Salatalar 10-14 milyon arası değişiyor. Münir Nurettin Selçuk Caddesi No:74. Tel: (216) 449 92 02 COOK Bundan 7-8 ay önce açıldı. İşletmecisi Sertaç Duru. Üç katlı bir binada yer alıyor. Şimdilik terası ve bahçesi hizmet veriyor. ‘Anadolu yakasında böyle teras ve manzara yok’ diyor mekanın işletmecisi. 9.00-2.00 arası hizmet veriyor. Mutfakta İtalyan ve Fransız yemekleri ağırlıkta. Cafe De Paris, 16 çeşit baharatın yer aldığı özel soslu ve en fiyakalı yemekleri. Metroseksüel ve Women in Red adlı kokteylleri dikkat çekiyor. Yemek ve içecek ortalama 25 milyon lira. Salatalar 10-11 milyon arası değişiyor. Münir Nurettin Selçuk Cad. No:34. Tel: (216) 330 75 53CHOCOLATE Marinanın karşında bulunan deniz manzaralı Chocolate, cafe-bistro tarzında bir mekan. Haziran 2004’ten bu yana hizmet veriyor. Günün her saatinde rahatlıkla sohbet edebilme ve en önemlisi bir restorandan çok daha ucuza yemek yiyebilme olanağı veriyor. Mutfak, İtalyan yemekleri ağırlıklı. Öte yandan pazı dolması ve beğendili kebabı da pek meşhur. Yaz aylarında mekanın bahçesi özellikle tercih ediliyor. Münir Nurettin Selçuk Cad. No:46. Tel: (216) 550 02 62DEVELİ Kalamış Marina içinde iki restoranı ile yer alıyor: Kalamış Develi ve Develi Marin. Balık yemek isterseniz 600 kişilik kapalı, 600 kişilik açık olmak üzere 1200 kişi kapasiteli Develi Marin’e, Gaziantep ve Türk mutfağının en seçkin yemeklerini isterseniz 300 kişilik kapalı, 200 kişilik açık olmak üzere 500 kişi kapasiteli Kalamış Develi’ye gideceksiniz. Üstelik Fasl-ı Kalamış adıyla canlı müzik de var. Tel: (216) 418 94 00 MURPHY’S Kendilerini ‘dancing bar’ olarak tanımlayan Murpy’s bu yıl dördüncü yazına giriyor Kalamış’ta. Her gün 19.00’da açılan mekan, hafta içi 02.00’ye, hafta sonu 04.00’e kadar hizmet veriyor. Murphy’s de Kalamış Marina’nın içinde. Misafirleri bir yandan yemeklerini yiyip, diğer yandan pistte rahatlıkla dans edebiliyor. Denize sıfır minderlerin üzerine oturup içkinizi yudumlayabiliyorsunuz. Salı, perşembe ve pazar günleri latin geceleri düzenleniyor. İsterseniz buradaki latin kurslarına da katılabilirsiniz. Tel: (216) 349 73 63ERTEKİN&FİSHMEKAN Bir buçuk aydır açık olan mekan bir Ertekin ve Fishmekan ortaklığı. İşletmeciliğini Murat Güney yapıyor. Mönüde balık ağırlıkta. Sabah 4.00’e kadar hizmet veriyor. DJ Burçin’in çaldığı Ertekin&Fishmekan’da atmosfere göre her türlü müziği duymak mümkün. Her akşam 18.00’de açılıyor. İyi bir yemek ve içki için kişi başı 40 milyon lira ödüyorsunuz. Balık köftesi özellikle denenmeli. Müjdat Gezen, Rahmi Koç ve Güven Kıraç müdavimlerinden. Son dönemlerde gençlerin de sıklıkla görüldüğü mekanın aşçıbaşısı Bodrum’dan transfer edilmiş. Tel: (216) 550 32 38DİVAN GRUBU Kalamış Marina’da Divan grubunun ağırlığı hissediliyor. Grubun Marina bünyesinde iki barı, iki restoranı, bir pizza salonu ve bir de pastanesi var. Tel: (216) 414 57 03Marina Brasserie 1999’da faaliyete başlayan restoran, dünya mutfağına Akdeniz esintileri katıyor. Alsace ve Fransa’nın diğer yörelerinden farklı lezzetleri bulmak mümkün. 20-35 milyon liraya tek kişi yemek yiyebilirsiniz. Güverte Bar Brasserie’de yemek yemeden önce ve yedikten sonra oturup bir kaç kadeh içebileceğiniz barda her türlü içkiyi bulmak mümkün. Özellikle margaritalar tercih ediliyor. Hai Sushi Adından anlayacağınız üzere suşi başta olmak üzere Japon mutfağı servis ediliyor. 2002 Ocak ayında açılan mekanın mutfağı usta Japon aşçılara emanet edilmiş. Marina Pizza Pizza ve makarna tutkunları için. Brasserie’nin tam karşısında. 2003 Nisan ayında açılan mekanda 15 milyona rahatlıkla karnınızı doyurabilirsiniz. Yelken Bar Her türlü egzotik içeceği bulabileceğiniz bar 17.00- 01.00 arası açık. Deniz kenarında hem değişik şarapların tadına bakabilir, hem de atıştırabilirsiniz. Latin ağırlıklı müzikler DJ’lerin seçimiyle size ulaşıyor.Divan Pastanesi Çikolata, pasta, lokum, tatlı ve tuzlu bisküvi, ekmek ve dondurma gibi Divan ürünleri Sütlüce’deki fabrikada üretiliyor. Bünyesinde madlen, pralin çeşitleri, turta ve tartlar, kekler, lokum, dondurma, bisküvi ve tuzlular, ekmek ve diğer unlu mamüller satılıyor. Her gün 09.00-21.00 saatleri arasında açık.
False