Kadın mühendisler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın mühendisler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 09:16

“Mühendislik erkek mesleği” gibi bir algı var ülkemizde. Bazı mühendislik alanlarında kız öğrenciye bile rastlamak neredeyse mucize. 

Haberin Devamı

Türkiye’de birçok projeye imza atan Limak, Türkiye’de kadın mühendis sayısını arttırmak için önemli bir kampanya başlatıyor. Kendisi de kadın olan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, kızlara mühendisliği teşvik etmek için ilk etapta 40 öğrenciye aylık 500 TL’lik burs verecek. Özdemir, bununla da yetinmiyor. Bu öğrencilere kendi şirketlerinde staj imkanı sağlayacağını belirtiyor. Öğrencilere ayrıca alanında uzman ve rol model olan jüri üyelerinin mentörlük yapacağının, Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte eğitim planladıklarının altını çizen Ebru Özdemir, “İçimizdeki mühendisleri ortaya çıkarıp, kadınların bu alanda yer almasını sağlamak için yola çıkıyoruz” diyor. İlk etapta mühendislik fakültelerinin ara sınıflarındaki öğrencilere ulaşmaya çalışacaklarını söyleyen Özdemir, özellikle az gelişmiş bölgelerde kızları mühendisliğe yönlendirmek için lise yıllarından itibaren teşvik edeceklerini ve destekleyeceklerini anlatıyor. Ülkemizde kızların böylesine bir alanda desteklenmesi büyük önem taşıyor. Umarım en kısa zamanda bu kampanya başarılı olur, çok daha fazla sayıda kızımız mühendislik alanında eğitiminin ardından iş hayatında da kendini gösterir. Siz de çevrenizde, bu alanda yetenekli kızları yönlendirir ve haberdar ederseniz çok iyi olur. 

Haberin Devamı

***

Özel okullar ve bayram

Cumhuriyet Bayramı’nda bazı özel okullarda gününde kutlama yapılamadı. Bazı devlet okulları da bu işi bir gün önce bir şiir, bir çelenkle baştan savdı ama özel okullarda her yıl Cumhuriyet Bayramı şenlikle kutlanırdı. Bunun nedenini sorduğumuz özel okulların büyük kısmı bu yıl Çalışma Bakanlığı tarafından kendilerine verilen cezalar olduğunu söylüyor. Yani özel okullar eğer bayramlarda öğretmeni okula çağırmak durumunda kalırlarsa onlara ayrıca mesai ücreti ödeyecekler. Geçmiş yıllarda gününde kutladıkları için, yani bayramlarda öğretmenleri ve diğer personeli çalıştırdıkları için mesai vermemeleri nedeniyle büyük ceza aldılar. Şimdi bazıları çareyi bir gün önceden kutlamakta buldu. Ama bazıları bunu önemsemeyerek tüm personeli ve öğrencisini çağırarak gününde, zamanında kutlama yaptı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!