Kaçaklar termal kameraya yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kaçaklar termal kameraya yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 13:08

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde karada termal kamerayla tespit edilen, çoğunluğu Suriye uyruklu 91 kaçak, denizde Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Kentteki ikinci olayda ise arızalanan bir yattaki kontrolde 69 kaçak yakalandı.

Haberin Devamı

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada 7 Kasım 2015'te, 'Civelekler-2' isimli gezi teknesinin Babakale bölgesinde kaçak göçmen faaliyetine karışabileceği bilgisine ulaşıldı. Bir Sahil Güvenlik Botu, bölgeye sevk edildi. Babakale Limanı kuzeyinde bulunan Akliman Mevkii'ne gece 3 minibüsün geldiği, içindeki grubun sahile indikten sonra iki aracın bölgeden uzaklaştığını termal kamerayla belirlendi. Aynı günün sabahı, 'Civelekler-2' isimli gezi teknesi, saat 04.15'te, Akliman Mevkii açıklarında ilerlerken Sahil Güvenlik Botu tarafından durduruldu. Teknedeki 91 kaçak yakalandı. Kaçaklar, jandarmaya teslim edildi. Gezi teknesi ise Yeddiemin olarak Babakale Su Ürünleri Kooperatif Başkanlığı yetkililerine gönderildi. Kaçak göçmenleri minibüsle Akliman sahiline getiren Türk uyruklu iki minibüs şoförü bir benzin istasyonunda tespit edilince polis tarafından yakalandı. Orginazötör zanlıları da jandarmaya teslim edildi.

Haberin Devamı

ARIZALANAN YATTAN 69 KAÇAK ÇIKTI

Geçen pazartesi günü Bozcaada güneyinde arızalanan yattan yardım talebi gelince Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Laska isimli yelkenli yatta yapılan kontrolde 16'sı kadın, 19'u çocuk 69 umut yolcusu yakalandı. Ukrayna uyruklu iki erkek organitözör şüphelisi ise gözaltına alındı. Kaçaklar, jandarmaya teslim edildi. Laska isimli tekne, savcı talimatı gereği Yeddiemin olarak Babakale Su Ürünleri Kooperatif Başkanlığı'na gönderildi.
Öte yandan Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı yetkilileri bölgelerinde bu yılın başından itibaren 10 Kasım'a kadar toplam 3 bin 346 kaçağın yakalandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!