İzmirliler "Kara Afrika Sanatı"nı sevdi

Güncelleme Tarihi:

İzmirliler Kara Afrika Sanatını sevdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 13:01

İZMİR’deki Folkart Gallery’de 7’inci haftasını dolduran "Kara Afrika Sanatı" sergisini 7 bin 800 kişi ziyaret etti. İzmirlilerden büyük ilgi gören sergi 14 Şubat 2016’ya kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

İzmirliler Kara Afrika Sanatını sevdi

Duayen Gazeteci Hıfzı Topuz’un, UNESCO Genel Merkezi’nde, Türkiye’yi temsil ettiği uzun yıllar boyunca topladığı ve dünya müzelerinde eşine az rastlanan Afrika maskları ile heykellerinden oluşan 400 parçalık "Kara Afrika Sanatı" sergisi İzmirlilerden büyük ilgi gördü. Folkart Gallery’de geçen 18 Aralık’ta açılan sergiyi 7 hafta içerisinde her yaştan 7 bin 800 kişi ziyaret etti. Afrika insanının dini ayin, düğün, cenaze, eğlence gibi kendilerine özgü ritüellerinde üzüntülerini, sevinçlerini, tanımlayamadığı varlıkları anlatmak için kullandığı masklar ve heykellerden oluşan sergi 14 Şubat’a kadar açık kalacak.

Haberin Devamı


İzmirliler Kara Afrika Sanatını sevdi


İZMİR’E ÖZEL SERGİ

İzmirliler Kara Afrika Sanatını sevdi

"Kara Afrika Sanatı" sergisinin İzmir’e özel bir sergi olduğunu söyleyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Folkart Gallery’i açarken, İzmirli sanatseverleri dünya çapında sergilerle buluşturma hedefi ile yola çıkmıştık. Çalışmalarımızı bu hedef doğrultusunda sürdürmeye devam edeceğiz. İkinci sezonumuzu dünyanın yaşayan en büyük iki fotoğrafçısından biri sayılan Salgado ile açtık. Değerli büyüğümüz Hıfzı Topuz’a ait eserlerden oluşan Kara Afrika Sanatı sergisi de İzmirlilerden büyük ilgi gördü. İzmirlilere bu özel sergimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Folkart Gallery’nin bir sonraki sergisinin Türkiye’de bir ilk olacağını belirten Sancak, "Bir sonraki sergimiz bence bu sezonun en çok ses getirecek sergisi ise Robert Capa olacak. Dünyanın en ünlü savaş fotoğrafçısı olan Capa’nın fotoğrafları ilk kez Türkiye’ye, Türkiye’de de Folkart Gallery’e gelecek. Bu serginin de ilgi duyacağından hiç şüphem yok" dedi.

Robert Capa’nın 103 efsane fotoğrafından oluşan sergi, 4 Mart-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Folkart Gallery’de gezilebilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!