İthal araçlarda süre doluyor

Güncelleme Tarihi:

İthal araçlarda süre doluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 14:17

El konulmuş veya takibattaki ithal araçların ek ödeme karşılığında iadesi ve takibatın ortadan kalkması için araç sahiplerinin başvuru süresi 31 Temmuz'da doluyor.

Haberin Devamı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, el konulan ya da takibat altındaki ithal araç sahiplerini son başvuru tarihi konusunda uyararak kendilerine danışmanlık ve avukatlık desteği vermeye devam ettiklerini bildirdi. Yurt dışından sıfır diye ithal edilen, ancak AB mevzuatına göre 2'nci el sayılan araçların Türkiye'de kullanımında gümrük mevzuatı dolayısıyla iyi niyetli üçüncü kişiler mağduriyet yaşıyordu. Söz konusu araçlar yurda sokulduktan sonra birden fazla el değiştiren, yapılan takibatlar sonucunda distribütörler dışında galeriler tarafından ithal edildiği tespit edilen binlerce araca el konulmuştu. 

42 BİN ARACA EL KONULDU

Türkiye'de bu kapsamdaki yaklaşık 42 bin araçtan bir kısmı incelemeleri tamamlanarak gümrük otoparklarına çekilirken, bir kısmının da inceleme ve takibatı devam ediyordu. MASFED Başkanı Aydın Erkoç, bu konuda uzun süre yürüttükleri çalışmaların bir sonucu olarak düzenlemenin yürürlüğe girmesini sağladıklarını ifade ederken, mağdur araç sahiplerine Federasyon olarak danışmanlık ve avukatlık hizmetleri desteği vermeye devam ettiklerini kaydetti. Erkoç, araç sahiplerinin kendilerine doğrudan başvurabilecekleri gibi www.masfed.com adresi üzerinden de iletişime geçebileceklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!