İtfaiye aracına 2.5 metre engeli

Güncelleme Tarihi:

İtfaiye aracına 2.5 metre engeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 15:51

Topkaya Tren Durağı’ndaki çalışmalar sırasında iş makinesinden çıkan kıvılcımlar, kuru otları tutuşturdu. İtfaiye aracı, 2.5 metre yüksekliğindeki tüneli geçemeyince, itfaiye erleri hortumları birleştirerek yangına müdahale edibildi.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından gerçekleştirilen Başkentray projesi kapsamında yapılan planlı demiryolu köprüsü ve geçit yıkım çalışmaları sırasında dün yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre Mamak Belediyesi’ne bağlı Köstence Mahallesi sınırları içindeki Topkaya Tren Durağı ile bölgedeki rayların yerinden çıkarılması sırasında iş makinesinden çıkan kıvılcımlar nedeniyle demiryolundaki kuru otlar tutuştu. Kısa sürede büyüyen alevler, demiryolunun yanı başındaki yeşil alana sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan ot yangını, bölgedeki gecekondularda yaşayanları korkuttu. 

SU ŞİŞELERİYLE KOŞTULAR

Evlerinin yanmasından korkan vatandaşlar, bahçe hortumları ve şişelere doldurdukları suyla yangına müdahale etti. Demiryolu işçileri de kazma, kürek ve iş sahasındaki yangın tüpleriyle alevleri söndürmeye çalıştı. Vatandaşların ve işçilerin müdahaleleri, alevlerin gecekondulara sıçramasını engelledi.

Haberin Devamı

İTFAİYE TÜNELE TAKILDI

İhbar üzerine olay yerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı itfaiye ekibi geldi. Ancak demiryolunun altından geçen tünelin yüksekliği 2.5 metre olduğu için itfaiye aracı yolun diğer tarafına geçemedi. İtfaiye aracı tünelin, Kayaş Caddesi girişine park edilirken, itfaiye erleri hortumları birbirine bağlayarak yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangında şans eseri yaralanan olmadı. Kısa sürede büyüyen yangının evlerine ulaşmasından korkan vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin müdahalesini korkulu gözlerle izledi.

ÇALIŞMALARDAKİ SON DURUM

Öte yandan Başkentray projesi kapsamında planlı demiryolu köprüsü ve geçit yıkım çalışmalarındaki son durum şöyle:
* Başkentray projesi kapsamında yıkılan üçüncü köprü, Dumlupınar Caddesi üzerinden geçen köprü oldu. Kısa sürede yıkılan köprünün devamındaki raylar da sökülüyor.
* Sıhhiye’de, Atatürk Bulvarı üzerindeki Sıhhiye Köprüsü ile Celal Bayar Bulvarı ve Altınsoy Caddesi’ni bağlayan Altınsoy 2 Alt Geçidi’nin yıkımı için de çalışmalar devam ediyor. Yıkım sırasında bölgede kaza yaşanmaması için köprülerin ayaklarında güçlendirme çalışması yapılıyor.
* Saimekadın Köprüsü’nün yıkımı nedeniyle kapatılan Şehit İdris Yılmaz Caddesi yeniden trafiğe açıldı. Yıkımına 21 Temmuz’da başlanılan köprüdeki çalışmalarda sona yaklaşılırken, trafik akışı her iki yönde açılan birer şeritten sağlanıyor.
* Mamak Caddesi üzerindeki köprünün yıkımı için iş makineleri ön hazırlıklar yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!