GeriSeyahat İtalya kıyılarında tekneyle gezilecek 7 harika şehir!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İtalya kıyılarında tekneyle gezilecek 7 harika şehir!

İtalya kıyılarında tekneyle gezilecek 7 harika şehir!

İtalya'da teknenizle ziyaret edebileceğiniz 7 kıyı şehrini sizler için derledik..

Viareggio

İtalya kıyılarında tekneyle gezilecek 7 harika şehir

Anakarada, Pisa havaalanına en yakın marina olan Viareggio Marina’da, süperyatınıza yerleştikten sonra yapacağınız ilk iş şehir merkezinde vakit geçirmek olmalı. 1900’lü yılların başlarında yapılaşan Viareggio aslında, kuzeyli zengin İtalyanlar’ın yaz aylarını geçirmek için tercih ettiği bir ‘sayfiye’ yeri. 

Şehir turunuzun ardından yatınızla marinadan çıkış yapar yapmaz, Forte dei Marmi’ye kısa bir seyir yapıp, akşam yemeğinizi kıyıdaki restoranlarda veya yatınızda yemek en doğru fikir olacaktır. Geceyi geçirmek için ise, uzattığınız akşam yemeğinin ardından büyük bir ihtimalle Viareggio’ya geri dönmek isteyeceksiniz.

Viareggio / La Spezia

İtalya kıyılarında tekneyle gezilecek 7 harika şehir

Rotanızı adalara çevirmeden önce, yerel renklerin ve Toskana kültürünün tadını çıkarmak yapılacak en güzel aktivite. Sakin kasaba Lucca ve dünyaca ünlü kent Pisa, bölgede görmeye değer yerlerin başlarında geliyor. 16. yüzyıl yapılarının, Rönesans mimarisinin ve antik pazarların muhteşem yeme-içme noktalarıyla birleştiği Lucca, İtalya’nın benzersiz bir kasabası. 

İtalya’nın antik kültürünü ve harika yemeklerini tattıktan sonra, akşamüstü saatlerinde La Spezia’ya seyre çıkıp, geceyi Porto Lotti Marina’da geçirmek tavsiyenin ötesinde bir fikir. 

La Spezia / Cinque Terre / Portovenere

İtalya kıyılarında tekneyle gezilecek 7 harika şehir

Lingurian kıyılarının ortasında konumlanan Porto Lotti Marina, Portovenere ve Cinque Terre’yi gezebilmek için demirleyecek en ideal nokta. Sabah saatlerinde yatınızdan su sporları için, akşam saatlerinde ise bu benzersiz sahil köylerini gezmek için ayrılacaksınız.

Bu bölgedeki bazı köylere ulaşım, sadece trenle veya yürüyerek sağlanabiliyor. Bu durum göz önüne alındığında, teknenizle erişim sağlamak size ayrı bir haz verecek. 

Elba

İtalya kıyılarında tekneyle gezilecek 7 harika şehir

Napoleon Bonaparte’nin sürgün edildiği yer olan Elba Adası, Porto Lotti Marina’dan sonraki hedefiniz olacak. Ligurian Denizi’nde yer alan Elba, bölgedeki en büyük ada olma niteliğini taşıyor. Billur gibi bir deniz ve uçurumun kenarında kalan göz alıcı plajları, Elba Adası’nı benzersiz kılıyor. Buradan sonraki hedefiniz ise, yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Giglio Adası oluyor.

Giglio / Montecristo

İtalya kıyılarında tekneyle gezilecek 7 harika şehir

Isola del Giglio’nun sahil şeridini oluşturan altın kumlu plajlar, Tuscan takım adalarının en izole noktası olarak kabul ediliyor. Giglio Porto merkezinde yer alan taş gözlem kulesi, kasabanın ikonik yapısı olarak görülmeye değer. Cala Maestra bölgesindeki tek yapı olan Villa Watson-Taylor, adadaki tek ağaçlık bölgenin ortasında yer alıyor. Tüm bu görülmeye değer güzelliklerin ardından rotanız, Argentario Yarımadası’ndaki Porto Ercole’ye çevriliyor. Geceyi burada geçirecek ve hiç pişman olmayacaksınız. 

Porto Ercole

İtalya kıyılarında tekneyle gezilecek 7 harika şehir

Monte Argentario Yarımadası’nda yer alan Porto Ercole, muhteşem kumsallar kayalık ve doğal güzelliklerle dolu bir liman. Siena, Tarquinia ve San Gimignano kentlerinin yakınında olan bu liman, çevredeki ilgi çekici bölgeleri keşfetmek için en uygun lokasyon. 

Eski bir balıkçı köyü olan Porto Ercole, günümüzde de denizcilik, yatçılık, yelkencilik ve su sporları için adeta bir merkez. La Rocca Kalesi’nin domine ettiği şehrin silüeti, 16. yüzyıl yapıları ve San Erasmo Kilisesi’yle birlikte köyün genel atmosferini oluşturuyor. 

Porto Ercole ve çevredeki tarihi kentlerde yapacağınız kültürel geziden sonra,  plajda geçireceğiniz rahatlama saatlerinin ardından, yeni rotanız için demir alma zamanı geliyor. 

Roma

İtalya kıyılarında tekneyle gezilecek 7 harika şehir

Yedi efsanevi tepenin arasına kurulmuş olan Roma kenti, antik dünyanın en önemli merkezlerinden biridir. Turistik marina olan Porto Turistico’ya bağlandıktan sonra alışveriş, yeme-içme ve muhteşem açık hava mekanlarının yer aldığı Roma, turunuzun muhteşem finali olacak. Damak zevkinizi en üst seviyede tatmin edecek deniz ürünleri ve şehrin otantik çekiciliği, süperyatınızı bağlayıp gerçekleştireceğiniz kısa araba yolculuğu sonunda sizleri karşılıyor olacak. 

yatvitrini.com Tarafından hazırlanmıştır.

False