Son dakika.. İsveç şokta! Kamyonlu dehşet... Ölü ve yaralılar var

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 16:12

İsveç'in başkenti Stockholm'de saat 16.00 sularında şehrin en işlek bölgelerinden Drottninggatan caddesinde kamyon dehşeti yaşandı. Kamyonlu bir saldırgan aracı mağazanın önündeki kalabalığa doğru sürdü. Saldırıda 4 kişi ölürken 9'u ağır 15 kişinin yaralandığı açıklandı. Saldırı sonrasında İsveç parlamentosunun giriş çıkışları, tüm metro istasyonları ve tren garı kapatıldı. İsveç polisi, Stockholm’deki kamyonlu saldırıyla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Polis yetkilileri, gözaltına alınan kişinin daha önce fotoğrafı basına dağıtılan kişi olup olmadığı konusunda açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

İsveç’in başkenti Stockholm’de trafiğe kapalı Drottning Caddesi’nde yayaların üzerine kamyon sürüldü. Kamyon bir mağazaya çarparak durdu. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Terör alarmının verildiği polis anonslarında çok sayıda yaralının bulunduğu belirtildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Bira üreticisi Spendrups firması, saldırıda kullanılan aracın kendilerine ait olduğunu ve daha önce çalınmış olduğunu açıkladı. Spendrups İletişim Sorumlusu Mårten Lyth, "Sürücüyle bağlantı kuramadık. Neler olduğunu bilmiyoruz" açıklamasında bulundu.

SALDIRIYLA İLGİLİ 2 KİŞİ GÖZALTINDA

Stockholm polisinden yapılan açıklamada 2 kişinin, bilgisine başvurulmak üzere gözaltına alındığı bildirildi.

Stockholm polisi hareket merkezi yetkilisi Towehegg, "Bu iki kişinin olayla ilgili bazı bilgileri olduğunu düşünüyoruz. Olay yerinden elde edilen bilgiler bu yönde. Bu nedenle, bu iki şahıs polis merkezine götürüldü," şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika.. İsveç şokta Kamyonlu dehşet... Ölü ve yaralılar var

YENİ İDDİA

Bazı görgü tanıkları 3 kişinin kamyondan atlayıp ateş ettiğini öne sürdü. 2 kişinin yakalandığı, 1 kişinin arandığı iddiası da var. Ancak bu iddialar henüz teyit edilmedi.

İSVEÇ POLİSİ HER YERDE BU ŞAHSI ARIYOR

Son dakika.. İsveç şokta Kamyonlu dehşet... Ölü ve yaralılar var

İsveç polisi, terör olayı ile ilgili ulaşmaya çalıştığı şahsın fotoğrafını basına dağıttı.

Son dakika.. İsveç şokta Kamyonlu dehşet... Ölü ve yaralılar var

ÇARPMADAN ÖNCE ARAÇTAN ATLADI

Drottninggatan Stockholm'ün turistik alışveriş caddesi olarak biliniyor. İsveç televizyonu SVT bölgeden silah sesleri geldiğini bildirdi. Bir görgü tanığı kamyonun Drottninggatan caddesindeki Ahlens alışveriş merkezine girdiğini bildirdi. Stockholm polisi, araç trafiğine kapalı olan ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu Drottninggatan Caddesi’nde kamyonla düzenlenen saldırının terör saldırısı olduğunu ve olayla ilgili 1 kişinin na alındığını açıkladı. Ayrıca Stockholm polisinden yapılan açıklamada 2 kişinin, bilgisine başvurulmak üzere gözaltına alındığı bildirildi. Bir görgü şahidi, kamyonun alışveriş merkezine girmesinden kısa bir süre önce saldırganın araçtan atladığını söyledi.

Haberin Devamı

Son dakika.. İsveç şokta Kamyonlu dehşet... Ölü ve yaralılar var

Polis kaynakları kamyonun cadde üzerindeki kalabalık bir mağazaya dışındaki kalabalığın arasına daldığını aktardı. Görgü tanıkları olay yerinde yüzlerce kişinin bulunduğunu ve herkesin kaçmaya çalıştığını söyledi.

TÜM METRO ULAŞIMI DURDURULDU

İsveç devlet televizyonu SVT, polisin olayı terörist saldırısı olarak değerlendirdiğini belirtirken, haber ajansı TTkentteki tüm metro seferlerinin durdurulduğunu açıkladı. Kentte yaşayanlara şehir merkezinden uzak durmaları uyarısı yapıldı. İsveç parlamentosunun giriş çıkışları da kapatıldı. İsveç polisi, Stockholm'deki merkez tren istasyonunu tahliye ediyor. Stockholm'ün en büyük alışveriş merkezlerinden 'Mall of Stockholm' polis tarafından boşaltıldı. Saldırının gerçekleştiği mağazanın bulunduğu caddenin paralelindeki caddelerde de önlemler artırılarak, olay yerinden 50 metre uzaklıktaki bölgede güvenlik kordonu genişletildi. Hastanelerin de alarm durumunda olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Son dakika.. İsveç şokta Kamyonlu dehşet... Ölü ve yaralılar var

YÜRÜYEREK GİDİYORLAR

Ulaşım araçlarının olmayışı nedeniyle vatandaşlar ana yollar üzerinde yürüyerek gidecekleri yerlere ulaşmak zorunda kaldı. Stockholm metro seferlerinin durdurulmasının ardından merkez tren istasyonu da kapatılarak boşaltıldı. Stockholm’e gelen ve buradan kalkan tüm tren seferleri iptal edilerek şehrin giriş ve çıkışlarında önlem alındı.

Son dakika.. İsveç şokta Kamyonlu dehşet... Ölü ve yaralılar var
Polis bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, silah kullanılmayan kentte birçok binada silahlı güvenlik görevlilerinin beklediği öğrenildi.  Stockholm’de 4 gün sonrası paskalya tatili başlıyor ve kente yurtdışından binlerce turistin akın etmesi bekleniyor. Olayın olduğu yer ise Dışişleri, İçişleri, Genelkurmay ve Başbakanlığa 150 metre mesafede bulunuyor. 

Haberin Devamı

İSVEÇ BAŞBAKANI: OLAY TERÖR SALDIRISI

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, bütün göstergelerin olayın terör saldırısı olduğunu gösterdiğini söyledi.  İsveç Başbakanı Löfven, "Her şey, kamyonun mağazaya dalmasının terör saldırısı olduğuna işaret ediyor." açıklamasında bulundu. Başbakan, olayla ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Son dakika.. İsveç şokta Kamyonlu dehşet... Ölü ve yaralılar var

Twitter'da kamyonlu saldırganın gözaltına dair bu fotoğraf paylaşıldı. Ancak resmi kaynaklar fotoğrafı henüz doğrulamadı.

Son dakika.. İsveç şokta Kamyonlu dehşet... Ölü ve yaralılar var

Son olarak İngiltere’nin başkenti Londra’da aynı yolla bir terör saldırısı düzenlenmiş, Belçika’nın Anvers kentinde de benzer bir girişim engellenmişti.

Haberin Devamı

AB KOMİSYONUNDAN DAYANIŞMA AÇIKLAMASI

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker saldırının ardından bir başsağlığı açıklaması yaptı. "Düşüncelerimiz İsveç halkıyla" diyen Juncker, yakınını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulundu ve ilkyardım ekiplerine teşekkür etti. "Avrupa'nın en hareketli, en renkli şehirlerinden biri, yaşam tarzımıza zarar vermek isteyenler tarafından saldırıya uğradı" ifadelerini kullanan Juncker İsveç halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Son dakika.. İsveç şokta Kamyonlu dehşet... Ölü ve yaralılar var

 DIŞİŞLERİ’NDEN İSVEÇ’TEKİ TERÖR SALDIRISINA KINAMA

 DIŞİŞLERİ Bakanlığı İsveç’in başkenti Stokholm’de bugün meydana gelen terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada saldırıyı şiddetle kınayarak İsveç’in ve İsveç halkının acısını paylaştığını bildirdi. Dışişleri Baknlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "İsveç’in başkenti Stokholm’de bugün (7 Nisan) meydana gelen terör saldırısı nedeniyle masum sivillerin hayatlarını kaybettikleri ve yaralandıkları büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Sözkonusu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Benzer saldırılara birçok kez maruz kalmış olan Türkiye ve Türk halkı, İsveç’in ve İsveç halkının acısını paylaşmaktadır. Terörle mücadelede küresel işbirliğinin önemini vurgulayarak, terörün her türlüsüne karşı uluslararası toplum, dost ve ortaklarımızla dayanışmamızı kararlılıkla sürdüreceğimizi tekrarlıyoruz. "

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!