İstifa resti

Güncelleme Tarihi:

İstifa resti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 23:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 6’ncı gününde haftalık Meclis grup toplantısını yolda yaptı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Senin, hükümetinin mahkemelere talimat verdiğini ispat edersem görevinden istifa edecek misin? Ben ispat edemezsem siyaseti bırakacağım” diye seslendi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

LÜTUF DEĞİL HAK
“Bize doğuştan gelen haklarımızı, anayasal haklarımızı lütuf olarak sunmaya çalışanlar var. ‘Efendim, yürürsünüz, lütfediyoruz biz size.’ Bunu tarihte firavunlar söylerdi, günümüzde de diktatörler söylüyor.

Diyorlar ki ‘Adaleti niye yürüyerek arıyorsunuz?’ Ama şunu söyleyemiyorlar, ‘memlekette adalet var’ da biz onun için mi yürüyoruz? Adalet olmadığı için
yürüyoruz. Adalet olsa niye yürüyelim? Sivil itaatsizlik diyorlar. Neden izin almadılar? Adalet adalet Allah’ın emridir.

AYM ÜYELERİ SINIFTA KALDI
Anayasa Mahkemesi (AYM) 20 Temmuz darbesinden sonra iyi bir sınav vermemiştir ve sınıfta kalmıştır. AYM’nin saygıdeğer üyelerine seslenmek isterim, eski kararlarınıza neden sahip çıkmıyorsunuz? Milletvekilleri hapisteyken niye sessiz kalıyorsunuz? Milli irade diye bağıranlara karşı, neden ‘Milli iradeyi hapsedemezsiniz’ diyemiyorsunuz? Diğer hâkimlerin yaptığı gibi siz de çay toplamaya meyilliyseniz söyleyecek bir şey yok. Saray’dan gelecek talimata göre karar vermeyin, onurunuzla durun.

Birisi geçen gün bana hatırlatıyor, ‘Anayasa’nın 138. maddesi var’. Evet var 138. maddesi. Ne diyor: ‘Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz.’ Doğru mu, doğru; ben buna uyuyorum, zaten böyle bir yetkim de yok benim. Bu düzenleme iktidar sahipleri için getirilmiştir. Ben buradan açık ve net çağrı yapıyorum. Bana 138. maddeyi hatırlatan beyefendiye bir çağrı yapıyorum; senin, senin hükümetinin mahkemelere genelge gönderdiği, talimat verdiğini ben ispat edersem, görevinden onurlu, namuslu bir insan gibi istifa edecek misin? Ben ispat edemezsem siyaseti bırakacağım, çünkü namuslu ve onurlu bir insanım.

2019, Türkiye’de demokrasinin şaha kalktığı tarih olacaktır. Her firavunun bir Musası vardır; firavun belli, Musalar da burada.”

TÜRKÜ SÖYLEYEREK YÜRÜDÜ
CHP Lideri, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 6. gününü tamamladı. Grup toplantısı sonrası 8 yaşındaki Ege’yle yürüyüşe başlayan Kılıçdaroğlu’na oyuncu Enis Fosforoğlu ve sanatçı Hüseyin Turan da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, yürüyüşte Turan ile türkü söyledi. 

ANSİKLOPEDİLİK ARŞİV VAR
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘hükümetten yargıya talimat’ iddiasını nasıl ıspatlayacağı tartışılırken hem yapılan konuşmaların ardından yaşanan tutuklamalar hem de bazı toplantılarda “savcılara, hâkimlere verilen tutanağa bağlanmış talimatlar” üzerinden hareket edeceği öğrenildi. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Elimizde bir ansiklopedi büyüklüğünde arşiv var. Anayasa Mahkemesi kararı konusunda ‘uymuyorum’ diyor. MİT TIR’ları ile ilgili yargılama devam ederken ‘hesabını verecekler’ dedi, hâkim ve savcılar Bakanlığa giderek bilgilendirme yapmıştı.”

 

BAKMADAN GEÇME!