İSTE’ye İstanbul Üniversitesi’nden dekan

Güncelleme Tarihi:

İSTE’ye İstanbul Üniversitesi’nden dekan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 10:52

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Güler Bilen Alkan atandı.

Haberin Devamı

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan’ın Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanlığına getirildiğini açıkladı. Prof. Dr. Alkan’ın bilgi ve tecrübeleri ile İSTE’nin teknoversite vizyonunun birleşeceğine ve büyük bir sinerji oluşturacağına inandıklarını belirten Rektör Türkay Dereli "Amacımız İSTE’nin denizcilik alanında da bölgemizde, ülkemizde ve dünyada söz söyleyen bir üniversite olmasını sağlamak. Prof. Dr. Güler Bilen Alkan’a hocamıza ve ekibine başarılar diliyorum" dedi.

Prof. Dr. Güler Bilen Alkan da yeni göreviyle ilgili şunları söyledi: "Denizcilik alanında ilk akademisyen yetiştiren ve ilk doçentlik alanını açan bölüm başkanlığı olan İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevinden İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanlığı görevine atandım. Her üniversitenin kendine has bir kültürü, vizyonu ve felsefesi olduğu inancındayım ve bu bağlamda, tecrübemizi İSTE’nin teknoversite vizyonu ile birleştirerek bu avantajı en iyi şekilde değerlendireceğiz."

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!