GeriSeyahat İstanbul’un en kötü 10 köftecisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul’un en kötü 10 köftecisi

İstanbul’un en kötü 10 köftecisi

Köfte yemek bir ayrıcalıktır. İşte bu ayrıcalığı hakkıyla sunan; kesinlikle adımınızı atmamanız; hadi attınız köfte yememeniz; hadi yediniz sindirim sisteminize karışmadan bir şekilde o köfteyi vücudunuzdan çıkarmanız gereken 10 mekân:

1. Mehmet Usta: Esenler Otogarı’nda, İstanbul’a adımınızı atar atmaz sizi karşılayan bu eşsiz lezzet; yer yer tavuğa hatta balığa kayan lezzetiyle insanı derin düşüncelere sevk ediyor: “Acaba şu an hangi hayvanı yiyorum?”
2. Mahmut Usta: Stat köftesi, köfteseverlerin vazgeçemediği eşsiz lezzet. İşte bunu bir de İnönü Stadı’nda, deniz tarafına bakan kalenin hemen arkasında yer tutmuş Mahmut Usta’dan deneyin. Bir daha aklınızdan stat köftesi geçmeyecek, garanti ediyoruz. Bol maydanozu, sirkesi ve sarmısağıyla adeta etin ucuzluğunu örtmeye çalışan Mahmut Usta, sanki çocuğunu küçükken köfte yüzünden kaybetmiş de tüm insanlığı bu yiyecekten soğutmak istiyormuşçasına iddialı.
3. Meşhur Nadir Usta: Ne konuda meşhur olduğu yıllardır gizemini koruyan Nadir Usta’nın Yeri, Atatürk Oto Sanayi’nin hemen girişinde. Yarım ekmek için aldığı 2 lira gibi insanı kıllandıracak seviyedeki cüzi fiyatla cebinizin dostu Nadir Usta, aynı zamanda kendi gizli formülü olan yoğun baharat karışımıyla köftenin tadını minimum şekilde duyumsamanızı sağlıyor. Lezzeti, gün boyu damağa yapışan yağda yakalayanların vazgeçilmezi olabilir.
4. Köfteci Tayyar: Mangalda köftenin varabileceği en uç noktada hareket eden Köfteci Tayyar, zaman zaman size, “Köftenin kendisi mi yoksa mangaldaki kömürü mü attı ekmeğin içine?” hissini yaşatacak... Az pişmiş sevenler dikkat!
5. Sultan Mehmet Köftecisi: Tarih bilgisi olmayan bir millet, kötü köfte yemeye mahkûmdur! İsmindeki minik çakallık nedeniyle uzun yıllardır cayır cayır köfte satan Sultan Mehmet Köftecisi, kekremsi tadı ve bayat ekmekleriyle listemize girmeyi hak ediyor. Aklınızdan çıkarmayın; doğru padişah eşittir doğru köfte.
6. şe Köfte House: Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki bu mekânın köfteleri açık konuşmak gerekirse öyle ahım şahım kötü değil. Yani aynı vasat tadı marketten aldığınız hazır donmuş köfteleri biraz acemice pişirerek siz de evinizde yakalayabilirsiniz ama şe Köfte House bu lezzeti size porsiyonu 45 liradan satarak fark yaratıyor.
7. Köftehor Salih Usta: Samatya’nın sevilen simalarından Köftehor Salih Usta, aslen bir köfteci değil. Mahalleli tarafından köftehor şeklinde seslenilen Salih Usta, size köfte yapmak isterse en kıza zamanda topuklamaya bakın zira cezai ehliyeti yoktur.
8. İçerenköy Tükürük Köfte: Gerçek tükürük tanecikleriyle doğal bir lezzet sunan mekân, aynı zamanda etrafında hiç kedi bulunmayan tek köfteci olmasıyla da listemizde yer almayı hak ediyor. Kurulduğu ilk yıllarda zabıta tarafından sık sık mühürlendiği için çareyi dükkânı kapatıp minibüsten mobil köfteci yapmakta bulan tükürük köftecisini, İçerenköy ışıkların o civarda yeterince uzun süre takılırsanız bi ihtimal yakalayabilirsiniz.
9. Meyran Köfte Zinciri: Bir anlık hevesle zincire dönüşme umuduyla açılan Meyran Köftecisi, şu an ilk ve tek şubesiyle Beyoğlu’nun arka sokaklarında ayakta durma savaşı veriyor. Eğer bu mücadeleye destek vermek ve köfte anlayışınızı tamamen yerle bir etmek istiyorsanız, Meyran köftecisi tam size göre.
10. Tekirdağ - İstanbul yolu 66. km Hayri Usta Köfte Hauze: Ee, bir de yol restoranı söylemezsek olmaz.  Hayri Usta’nın yeri,  “20 km boyunca art arda dizilmiş köfteciler arasında bula bula nasıl bunu buldum” dedirtirken; sonrasında vermek durumunda kaldığımız 1 saatlik tuvalet molasında da bölgeyi daha yakından tanıma fırsatı sunuyor.

False