GeriSeyahat İstanbul 'doyacak'
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul 'doyacak'

İstanbul 'doyacak'

İstanbul’un yeme-içme ve eğlence kültürünü paylaşmaya ve geliştirmeye yönelik düzenlenen Arçelik Gastro İstanbul, Beşiktaş KüçükÇiftlik Park’ta başladı.

Etkinlik alanında kurulan lezzet standlarında katılımcı restoranlar, tadım mönülerini katılımcılara sunacak. Festival sahnesinde, kentin ünlü restoranlarının şef aşçıları işin sırlarını şovlarla paylaşacaklar. Aynı zamanda gastronomi kültürü, meraklıları ve profesyonelleri için, ‘Türk Mutfağı Derneği Etkinlik Çadırı’nda özel panel ve sunumlar gerçekleştirilecek. Sektöre, Türk ve Dünya mutfağına dair önemli konu başlıkları, yerli ve yabancı uzman konuklar, akademisyenler ve usta şeflerle 4 gün boyunca tartışılacak. Festival boyunca 10 lira karşılığında alana girecek İstanbullular, İstanbul’un en ünlü şefleri tarafından sunulan lezzetleri 5-10-15-20 TL arasında değişin fiyatlarla tadabilecek.

 

İSTANBUL'UN İLK GASTRONOMİ FESTİVALİ

 

Festival alanında stand kuran İstanbul eğlence sektöründe önemli bir yer tutan Hayal Kahvesi ortaklarından Ebru Köktürk Korali, “Burası İstanbul’un ilk gastronomi festivali. İstanbul’un tüm seçkin restoranlarının buluştuğu bir platform. Sadece tadım değil, söyleşi ve panellerle de çok aktif. Gastronomi konusunda ilginç görüşler açıklanacak, yeni trendler paylaşılacak. Onun için çok ilginç bir platform olduğunu düşünüyoruz ve ilginç de bir tardım atmosferi var. Her restoran kendi mönüsünde seçtiği ilginç yemekleri yapıyor ve çok ekonomik fiyatlarla burada sunuyor. 4 gün sürecek bu festivale tüm İstanbulluların gelmesi gerekir. Bugüne kadar İstanbul’da böyle bir organizasyon yapılmadı. Onun için bu ölçekte bir şeyi herkesi görmesi gerekirö diye konuştu.
Ana sponsoru Arçelik olan festivalin medya sponsorları arasında Hürriyet Cumartesi ve Radikal Gazetesi de bulunuyor.


 

False