GeriSeyahat İstanbul’da bir Finli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul’da bir Finli

İstanbul’da bir Finli

Beyoğlu’ndaki İst 8/18 dört katlı, 2200 metrekare büyüklüğünde bir mekân. İçinde farklı fonksiyonları barındırıyor. Nasıl mı? Otel, restoran ve sanat merkezi olarak... Kurucusuysa aşkı için İstanbul’a gelen bir Finli

İst 8/18, Beyoğlu Ağa Camii’nin tam karşısındaki Erol Dernek Sokak’ta. Uzun bir restorasyon çalışmasının ardından şimdiki halini alan mekân, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlere üç farklı alternatif sunuyor: 8 İstanbul Eatery&Bar, Infinitas Salon ve Misafir Suites.
Binanın giriş katında Infinitas Salon karşılıyor. Burası bir kültür merkezi. Ünlü ya da ünsüz sanatçılara yer var. Ama bir galeri değil. Sahiplerinin tanımıyla sürekli değişen, gelişen bir yer. Bu yüzden de adını ‘Salon’ koymuşlar zaten. Bir sergi bittikten sonra yerine bir heykel atölyesi ya da farklı enstalasyonlar gelebiliyor. Bu mekânda toplantılar da yapılıyor.

BEYOĞLU’NDA BÜYÜK ODA DEVRİ

Binanın 90 kişilik terası güzel havalarda hizmet veriyor. Giriş katındaki bölümünün adıysa, 8 İstanbul Eatery&Bar. Mönüsünde ağırlıkla Uzakdoğu mutfağından alternatifler bulunuyor. Kış sezonu lezzetleri arasında karidesli yeşil köriyle Veli Usta’nın armut tatlısı favoriler. Restoran açık mutfak sistemiyle çalışıyor. Yani sipariş verdiğiniz yemek pişerken bir yandan da izleyebiliyorsunuz. En iyi yanlarından biri, kapanış saati olmaması.
8/18’in başka bir parçasıysa Misafir Suites. Bu bölümde yedi oda var. Bütün odalar birbirinden farklı dekore edilmiş. Modern tarzda olanı da, klasik mobilyalarla döşenmişi de mevcut. Objelerin ve mobilyaların çoğu farklı tasarımcıların elinden çıkan özel ürünler. 55-70 metrekare büyüklüğündeki bu odalar ‘Beyoğlu’nda ufak odalı otel makbuldür’ konseptini de yıkmayı hedefliyor.
Peki bu mekânın ardında kim var? Finli Mark Slade. Onu Türkiye’ye getirense tesadüflerle karşısına çıkan aşk. Türk eşiyle İngiltere’de tanışmış: “Aslında avukatım ama mesleğimi hiç yapmadım. 11 yıldır buradayım. İlk başta gayrimenkul işleri yaptım. Uzun süre Kanyon’un genel müdürlüğünü üstlendim. Şimdi kurduğumuz bu mekâna da eskiden müşteri olarak geliyordum. Yemeklerini beğenirdim. Fırsatını bulduğum zaman da satın aldık.” (212) 249 89 24

SANATÇILARA AÇIK BİR OTEL

Bizde SPA ve havuz yok. Ama sanatla iyi yemek var.Projelerimizden biri ‘Residence Sanat’. Önemli sanatçılarımız odamızda konaklayacak. Orada işler üretecek. Bu eserleri sanat salonumuzda sergileyip satacak.

False