IŞİD, kendini patlatan canlı bombayı Almanya’dayken devşirmiş

Güncelleme Tarihi:

IŞİD, kendini patlatan canlı bombayı Almanya’dayken devşirmiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 19:17

Almanya’da terör örgütü IŞİD adına ilk canlı bomba eylemini Ansbach kentinde pazar akşamı gerçekleştiren Suriyeli Muhammed Daleel ile ilgili sır perdesi aralanıyor.

Haberin Devamı

 

CANLI bombanın kendisini havaya uçurmadan önce telefonla konuştuğunu tespit eden polis, teröristi eyleme iten kişi veya kişilerin peşine düştü. Canlı bombanın Almanya’ya iltica ettiği sırada verdiği bilgilerin bir bölümü doğrulanamazken bir bölümü de yalan çıkması polisin olayı aydınlatmasını da zora sokuyor. Ayrıca psikolojik tedavi gördüğü sırada terapiste, “Bulgaristan’da iki ay beni içeri attılar. İşkence yaptılar. Dövdüler. Suriyeli birisi bana uçak bileti aldı. O biletle Avusturya’ya geldim” dediğini öğrenen polis, uçak biletini kimin aldığını bulmaya çalışıyor. Emniyet güçleri, canlı bombanın özellikle IŞİD tarafından Almanya’ya gönderilmiş olmasından şüphe ediyor.

ZAYIF KİŞİLİKLERİ SEÇİYOR

Haberin Devamı

Uzmanlar IŞİD’in özellikle zayıf kişilikleri bulunanlarla irtibata geçtiği ve onları canlı bomba olarak kullandığına da dikkat çekiyor. Uzmanlar “Muhammed Daleel psikolojik sorunları olan biri. IŞİD’çiler bunun bu durumundan faydalanarak terör eylemi yaptırmış olabilir” ihtimalini de gündeme taşıdı. Emniyet birimlerini araştırmasına göre Muhammed Daleel, Almanya’ya geldikten sonra IŞİD’in ağına düştü.

DİĞER EYLEMLER TAKİP EDECEK

Canlı bombanın kendini patlatmadan önce iki dakika 22 saniye süren görüntüde, “Bavyera’nın Ansbach kentinde şehit olma planımı duyuruyorum. Bu Batı’nın IŞİD’i bombalamasının bir karşılığıdır. IŞİD ile mücadele ettiğiniz sürece yaşamın tadını çıkaramayacaksınız. Yemin ediyorum evlerinizde rahat uyuyamayacaksınız. Bu eylemi başkaları takip edecek. Sonraki patlama olmayacak. İçi bomba dolu araba olacak” dediği ortaya çıktı. Müslümanlara ve Avrupa’da yaşayan IŞİD üyelerine Avrupalılardan intikam alma çağrısı da yapan terörist, “Cennette görüşürüz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!