GeriSeyahat İşadamına ev gibi otel
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İşadamına ev gibi otel

İşadamına ev gibi otel

Mega Residence Hotel, ‘‘butik otel’’ tipine uyuyor. Devamlı müşterileri var, oda sayısı az, uzun süre kalınıyor. Müşterilerin çoğunu işadamları oluşturuyor.

Londra, Paris ve Karayipler'de birçok örneği bulunan Butik Otel'in kelime anlamı ‘‘standartın dışında, daha özel.’’ Mega Residence Oteli, İstanbul'daki butik otellerden biri. İlki Ankara'da 1993'de açılan otelin en önemli özelliği gelen müşterilerin uzun süreli olarak kalmaları. Butik otelin büyük otellerden farkı, oda sayısının az olması ve müşterilere bir ev sıcaklığı sunması.

Müşterilerin devamlılığı nedeniyle, Mega Residence Hotel'de gelenlere isimleriyle hitap ediliyor, okudukları gazeteler ve dergiler alınıyor, sevdikleri yemekler yapılıyor, eğer özel istekleri varsa her gelişinde bunlar unutulmuyor. Diyet yapan ya da vejeteryan olan müşteriler için özel yemekler hazırlanıyor.

Otelde toplam 30 oda, her katta ise altı oda var. Odaların onbeşi standart, diğer onbeşi ise mutfaklı, hepsi çift kişilik. On tane oda birbirine birleştirilebiliyor.

İş adamlarına kolaylıklar

Odalarda işadamları için bir evde ve ofiste bulunması gereken herşey var. Direkt hatlı telefon, çalışma masası, traş makinesi girişi, mutfakta bulunan eşyalar, faks hattı, internet bağlantısı video ve televizyon bunlardan bazıları.

Otelin müşterileri çoğunlukla her yaştan işadamları. Ağırlıklı olarak bankacılık ve inşaat sektöründen işadamları konaklıyor. Otelde kalanların yüzde 80'i devamlı müşteri. Beş yıldır konaklayan müşteriler bile var.

Ünlü müşteriler

İşadamlarının yanısıra, Mega Residence Otel'de konaklayan ünlü isimler de var. Ünlü müzisyenler Goran Bregoviç ve Johnny Logan ve kısa süre konaklama için kalan Türk Edebiyatı’nın ünlü ismi Adalet Ağaoğlu bu isimlerden bazıları. Otele gelen müşterilerin yüzde ellisi yabancılardan oluşuyor. Otele daha çok Uzakdoğu ve İskandinav ülkelerinden, Türkiye'den ise Ankara ve İzmir'den işadamları geliyor. Konaklama fiyatları beş yıldızlı otellerle aynı, uzun konaklamalarda indirim yapılıyor.

False