İran, Astana'ya ABD'nin katılmasına karşı

Güncelleme Tarihi:

İran, Astanaya ABDnin katılmasına karşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 21:21

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'nin Astana'daki Suriye görüşmelerine katılmasına karşı olduklarını söyledi. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti de yaptığı açıklamada "ABD'nin gözlemci olarak görüşmelerde bulunmasına karşıyız, ABD, sadece gözlemci olmakla yetinmez" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre, "ABD'nin Astana toplantısına katılmasıyla ilgili İran'ın tutumu nedir?" sorusuna İran Dışişleri Bakanı Zarif, "Biz ABD'yi çağırmadık ve onların katılmalarına karşıyız" cevabını verdi.

DHA'nın haberine göre İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, resmi temaslarda bulunmak üzere Tahran’da gelen Suriye Başbakanı İmad Hamis ile yaptığı ikili görüşmenin ardından basın toplantısında yaptığı konuşmada, ABD’nin gözlemci sıfatıyla bile Astana müzakerelerinde yer almasına karşı olduklarını açıkladı.

Velayeti, “ABD’nin gözlemci olarak da görüşmelerde bulunmasına karşıyız. ABD, katılırsa sadece gözlemci olmakla yetinmez. İran, Türkiye ve Rusya birlikte çalışarak bu sorunu çözmeli” dedi.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE VE RUSYA OLUMLU BAKSA DA BİZ KARŞIYIZ'

Velayeti, Türkiye ve Rusya’nın ABD’nin Astana müzakerelerine katılmasına olumlu yaklaşsalar bile İran’ın buna olumlu bakmayacağının altını çizdi. Velayeti, Suudi Arabistan ve Katar’ın da Suriye görüşmelerine katılmasına karşı olduklarını kaydetti.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Suriye'de Beşar Esad rejimi güçleri ve muhalifler arasında uzlaşma sağlamayı amaçlayan toplantının 23 Ocak'ta yapılması planlanıyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!