Ä°pek grup yeni dönemde çinko ve kurÅŸun üretiminde yoÄŸunlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

İpek grup yeni dönemde çinko ve kurşun üretiminde yoğunlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 12:28

İpek grup yeni dönemde çinko ve kurşun üretiminde yoğunlaşıyor

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ-Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ (DHA)-İPEK grup başkanı , işadamı Saffet Aslan  İzmir Aliağa’da  Meksikalı iş ortakları ile birlikte kurdukları fabrikada, çinko madenini  işlemeye önümüzdeki hafta başlayacakları bu yıl bu yatırıma 100 milyon TL katkıda daha bulunacaklarını açıkladı Aslan, Kayseri’de  mobilya sektörü yerine ağırlıklarını çinko ve kurşun üretimi ve  metal işlemesine vereceklerini söyledi.

Çinkom çinko –kurşun tesisleri ve İpek Mobilya gibi şirketleri  içinde barındıran İpek Grubun yönetim kurulu Başkanı Saffet Aslan, medya mensuplarına  yıl sonu değerlendirmesi yaptı. Sözlerine ‘’Ekonomide üreten Türkiye olmamız lazım. Ben reel ekonomiyi çok savunan biriyim. En zor olan işlerden birisi içerisinde üretim olan sanayi üretimidir. Bunun imalatı, işçisi, vergisi ve sigortası var. Sadece tüccar olmak ve parayla ticaret yapmanın çok ötesinde bir iş ama ben Türk ekonomisini buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ‘’ diyerek başlayan  Saffet Arslan,  ekonomiye ilişkin görüşlerini şöyle dile getirdi :

‘’ Aklı yeten, parası olan ve gücü bulun herkes karınca kararınca bir sanayide bir ucundan tutması gerekiyor. Bende bu sanayide bulunmak ve ısrarla devam etmek, yetinmeyip biraz daha yatırım yapmak fikrini buradan alıyorum. Bu fabrikada yüzlerce insanlar çalışıyor. İnsan eğitiliyor, genç mühendisler, usta mühendis haline geliyor. Böyle işletmeler olmazsa o genç mühendisler bu testi yapamaz. Tüm bunların yapılabilmesi içinde yükselen döviz ya da faizin olmaması gerekiyor ‘’

İpek Grup  olarak çinko ve kurşun madeni alanında hedeflerini tutturduklarını, Kayseri’deki Çinkom fabrikasının bir benzerini İzmir Aliağa’da kurduklarını ve  bir hafta  sonra Meksikalı ortaklarıyla birlikte  üretime  geçeceklerini söyleyen işadamı Saffet Aslan ‘’Öncelikli olarak geçen seneki hedeflerimizi tutturduk. Çinkur’un hemen hemen aynısı İzmir’e yapıyoruz. İzmir’deki işletmemizin ortağı Meksikalıdır. 4 aşamalı olacak bu yatırımın  1.5 bölümünü yaptık. Diğer 2 .5  bölümünü de önümüzdeki yıllarda yapacağız. İzmir’deki fabrika, ABD Alabama’da bulunan fabrikanın biraz daha modern hali oldu. Yeni fabrikamızı kaliteli ve çevreci bir tesis haline getirdik. İzmir’deki demir çelik tesislerinde çinko ve kurşun atıkları veya bazı madenleri o fabrikamızda üreteceğiz. Kayseri’de  dağdan çıkan madeni ürünü işlemeye yönelik roster fırını kurmaya hedefliyoruz. Ayrıca çinkomun ürettiği ürünün bir kısmını metale çevirme çalışmamız var. Mobilya sektörünü  2018 yılında geliştirme planımız var. Çalışmalarımızı ağırılıklı olarak maden üzerinde yapıyoruz. Mobilya da  şimdilik dev atılımlar yapmayı düşünmüyoruz.

FETÖ/PYD davasında tutuklu bulunan Boydak Holding eski sahibi ve hemşehrisi Hacı Boydak’ın kendisine yönelik eleştirilerini ve suçlamalarını  hayretle karşıladığını belirten Saffet Aslan ‘’ Aslında  çok şaşırıyorum. Hacı Boydak ,37 yıldır tanıdığım çocukluk ve asker arkadaşım. Beni defalarca diline dolamasını anlamış değilim. Hacı Boydak 2012 yılında bana geldi. KMelikşah Ünversitesine  bir bina yapmam  için ısrar etti. Bende kabul edip yaptım.  Arada yıllar geçiyor, 17-25 Aralık oluyor, Milli Güvenlik Kararları açıklanıyor. Bizler kendi işimize aşımıza tekrar dönüyoruz. Hacı Boydak dönmüyor, farklı yaşıyor. Devam eden mahkemesi ile ilgili bir şey söylememiz mümkün değildir. Dönüyor dönüyor beni dile getiriyor. Ben bunu anlayabilmiş değilim. Bina istemiş, yapmışım bu asla suç değil.  Benim yüzümden bir sıkıntı da çekmiyor. Bana mektup yazıyor, çok ağır hakaretler içeriyor, dönüp ben ona yazıyorum. Sonra bana özür mektubu gönderiyor. Mektupta benim vesile olduğum, seninde yaptığın bu bina sana ömür boyu hayır duası şeklinde olacaktır diyor. Herhalde mektubunda yazmış hapishanede ne dediğimi bilmiyorum diyor, sanırım Hacı Boydak ne dediğini bilmiyor’’ diye sözlerini tamamladı

FOTOLU

    Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!