GeriSeyahat İnternet’te yılbaşı böyle kutlanır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İnternet’te yılbaşı böyle kutlanır

İnternet’te yılbaşı böyle kutlanır

Bayram olsun yılbaşı olsun, bilgisayarından bir an bile kopamayanlardan mısınız? Veya yılbaşında da olsa arada bir ekrana bakıp dünyada insanlar neler yapıyor bir göz atmak mı istiyorsunuz? İşte size rehber.

Yılbaşı akşamında evde kalanlar için yeni yıl kutlaması denildiğinde akla ne gelir? Güzel bir sofra, kocaman bir tabak dolusu çerez, biraz süs ve balon, güzel programlarla dolu bir televizyon, yanda da bir monitör... Teknoloji çağında ne olursa olsun bilgisayarınızdan bir an bile vazgeçemiyorsanız, İnternet üzerinde yeni yılı karşılamanın eğlenceli yollarıyla tanışabilirsiniz. İşte iflah olmaz teknoloji tutkunları için bilgisayar başında yeni yılı karşılama rehberi.

yeni yılı Dünyayla BİRLİKTE kutlayın

Dünyanın değişik zaman bölgelerinde yeni yıla giriş saatleri de birbirinden farklı oluyor. Örneğin Kiribati’deki Christmas Adaları’nın dünya üzerinde 2006’ya ilk girecek yer olduğunu biliyor muydunuz? Acaba Türkiye’de saat akşam 6 olduğunda hangi ülkeler yeni yılı kutluyor olacaklar? Tüm bunları öğrenmek için www.timeanddate.com/counters/firstnewyear.html adresini ziyaret edebilirsiniz. Üstelik bu site sayesinde dilediğiniz ülke veya şehir için yeni yıla kalan zamanı gösteren bir sayacı da bilgisayarınızda açık tutabilirsiniz.

Büyük şehirlerdeki yeni yıl partilerine katılın

Canlı yayın yapan web kameralar yardımıyla dünyanın pek çok ünlü yerini ve meydanlarını izlemek mümkün. İstanbul’dan Paris’e, Sydney’den New York’a kadar dünyanın pek çok ünlü şehrinde gerçekleştirilecek olan yeni yıl kutlamalarına dair görüntüler sadece birkaç tık uzaklıkta. Kutlamalara dair canlı yayın yapan güzel bir web kamera arşivini newyears.eartcam. com adresinde bulabilirsiniz.

Noel Baba’nın nerelerde uçtuğunu görün

Aslında Noel Baba uçuşlarını yılbaşından yaklaşık bir hafta kadar önce Noel Bayramında tamamlamış oluyor. Ama yine de ziyareti sırasında nerelere uğradığını dünya haritası üzerinde görmek isterseniz www.noradsanta.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Şimdi bu da nesi, nasıl olur dediğinizi duyar gibiyim. Amerika ve Kanada’nın kuzey bölgesindeki hava sahasını kontrol etmek üzere kurulan ve 50 yıllık bir geçmişi olan NORAD, 1955’te bir çocuktan Noel Baba’nın gökyüzünde gördüğüne dair bir ihbar almış. O zamandan beri dünya çapında bu tarz ihbarları değerlendiren bir birim kuran NORAD, aynı zamanda gelişmiş radarlar, uydu sistemleri, süpersonik uçaklar ve kameralar yardımıyla Noel Baba’nın rotasını belirlemeye çalışıyormuş. İlginç...

Etkinlik ve partilerden haberdar olun

Yılbaşı gecesinde eğer sabahın ilk ışıkları hala camdan içeri girmediyse, bir yerlere gidip eğlenmek için hala geç değil demektir. Canınız bir anda kalkıp dışarıda akıp giden hayata karışmak isterse, şehrin neresinde neler olup bittiğini, hangi etkinliklerin olduğunu Türkçe portalları ziyaret ederek öğrenebilirsiniz. Bu amaçla ziyaret edebileceğiniz, kapsamlı içeriğiyle dikkat çeken sitelerin bazıları e-kolay.net, bigglook.com, tnn.net, clubgenc.com, mynet.com ve porttakal.com.

Ayrıca biletix.com adresini ziyaret ederek de yeni yıl etkinlikleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İnternet üzerinden tombala oynayın

Sıcacık sobadan gelen kestane çıtırtıları eşliğinde aile boyu oynanan tombalanın zevkini vermez belki, ama İnternet üzerinde kolayca birlikte tombala oynayabileceğiniz birilerini bulabilirsiniz. Bu amaçla ziyaret edebileceğiniz en güzel sitelerden biri www.heybingo.com adresinde yer alıyor. Birçok oyuncunun aynı anda yer aldığı odalarda gerçek oyunculara karşı şansınızı yarıştırabileceğiniz bu site, yılbaşı gecesi eğlenmek için gayet uygun bir ortam sağlıyor.

Yeni yılda sizi nelerin beklediğini öğrenin

Yeni bir yıla girerken, gelecekle ilgili sorular ve beklentiler de insanın aklını ister istemez meşgul eder. Burçlarla aranız iyiyse, 2006 yılının sizin için neler getireceğinin bir özetini e-kolay.net/ astroloji/ adresinde bulabilirsiniz. Bununla yetinmeyip gelecekle ilgili biraz daha detaylı yorum almak isterseniz astroloji.org/astroloji2006.asp adresini ziyaret edebilirsiniz. Tüm bunların sağlamasını yapmak amacıyla yabancı bir kaynağı ziyaret etmek isteyenler içinse www.astrology.com/year adresi emre amade. Eğer hepsi geleceğiniz için farklı şeyler söylüyorlarsa gelin siz beni dinleyin; geleceğinizle ilgili daima en iyi şeyleri söyleyene inanın.
False