İngiltere'de terör saldırısı tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede terör saldırısı tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 10:55

Paris ve Brüksel’deki IŞİD saldırılarının ardından İngiltere’de sabaha karşı geniş kapsamlı bir terörle mücadele tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında canlı bomba görevini üstlenen kişinin 'Allahuekber' diyerek pimi çekmesi tepki çekti. Tepkiler üzerine Manchester polisi özür dilemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; tatbikat, Britanya’nın en yoğun ikinci alışveriş merkezi olan Manchester şehrindeki Trafford Centre’da gece yarısı yapıldı.  

Mizansen gereği, bir intihar bombacısı AVM’nin ortasında kendini havaya uçuruyor.



Olası terör saldırısına acil müdahalenin hızını ölçmek adına oluşturulan senaryoda rol alan yaklaşık 800 gönüllüden bir kısmı yaralanıyor, bir kısmı ise ölüyor.

Akabinde kanlar içinde kalan kurbanlar canlarını kurtarmak için kaçışırken, bazıları da teröristler AVM’yi kontrol altına almaya çalışırken, ölü taklidi yapıyor. 

Haberde, tatbikatın Aralık 2015’ten bu yana planlandığı ve farklı yerlerde iki gece tekrarlanacağı belirtildi.

Tatbikata şehrin polis servisinin yanı sıra farklı bölgelerden gelen güvenlik güçleri, kurtarma ekipleri, acil servis ve SAS komandoları da katıldı. 

Haberin Devamı

TATBİKATTA SKANDAL

Haberin Devamı

Tatbikat sırasında canlı bombayı canlandıran kişinin 'Allahu ekber' diye bağırarak pimi çekmesi tepki topladı. Polis ise bu sözlerden ötürü özür diledi. Manchester polisi bu sözlerin 'kabul edilemez' olduğunu vurgularken böyle bir olayın İslamla bağdaştırılmasının yanlış olduğunu ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!