16 yaşındaki çocuğun dikkati yakalattı, emniyette gülerek anlattı

Güncelleme Tarihi:

16 yaşındaki çocuğun dikkati yakalattı, emniyette gülerek anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2016 10:12

İzmir'de yakalanan Türkiye'nin konuştuğu seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in, gelen bir ihbar üzerine harekete geçen polisin, bindiği minibüsü durdurması sonucu yakalandığı ortaya çıktı. Polisteki ifadesinde ve sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada rahat tavırlarıyla dikkat çeken Filiz'i, bindiği minibüsün muavini 16 yaşındaki Özgür Berber'in dikkati ele verdi.

Haberin Devamı

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Atalay Filiz ilk ifadesinde, İzmir’in tatil beldelerinden biri olan Menderes’e bağlı Gümüldür civarında dağlık arazide bir süre saklandığını söyledi.

16 yaşındaki çocuğun dikkati yakalattı, emniyette gülerek anlattı

Polisin, dağlık arazide nasıl saklanıp hayatta kaldığı sorusu üzerine Filiz'in, "Kurbağa, böcek ne bulduysam yedim" dediği öğrenildi.

TANINDIĞINI ANLAYINCA MİNİBÜS DEĞİŞTİRDİ

Polisten alınan bilgilere göre, Atalay Filiz bu sabah ilçe minibüslerinden biriyle Menderes’e doğru hareket etti. Bir vatandaşın kendisini tanıdığından şüphelenince minibüs değiştirdi. Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen polis, ilçedeki bütün minibüsleri durdurularak tek tek aranmaya başladı. Filiz'in bindiği ikinci minibüste polis tarafından yakalandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Atalay Filiz şu anda Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Olayı haber alan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.

Haberin Devamı

3 yıldır ailesi ile irtibatı olmadığını söyledi. Babasının hava subayı olarak görev yapması sebebiyle İzmir’de bulunduklarını ve ilimizi iyi tanıdığı bilgisini verdi.

'PİŞMANLIK GÖRÜNTÜSÜ GÖRMEDİM'

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, zanlıyla yapılan görüşmeye ilişkin bilgi vererek, "50 liraya anlaşıyor 25 lira veriyor. 25 liranın hesabını yapmasını şunu gösteriyor, uzun süre kaçacağını belli ediyor. Yunan adalarını hiç düşünmemiş. Çok zeki görünüş itibariyle pişmanlık görüntüsü görmedim. Neşeli bir görüntüsü var. Cinayetlerle ilgili avukatımla cevaplayacağım dedi. Maskeleyecek kılık değişikliği olamamış. Dolmuşla muhtemelen il merkezine geliyor olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı


'ORMANLIK ALANDAN ÇIKTI'

Atalay Filiz'in yakalanmasına 16 yaşındaki Özgür Berber öncülük etti. Babası Mustafa Berber'in yanında muavinlik yapan Özgür Berber, sabah babası ile Ürkmez'den Menderes'e ilk sefere çıktıklarını söyleyerek, "İlk yolcumuzu Gümüldür'den aldık daha sonra devam ederken Şaşal köyü yakınlarında ormanın içinden bir adam çıktı, el işareti ile bizi durdurdu. Minibüse bindi. Ben kapıyı açtım, yüzünü görünce tanıdım seri katili. Korktum, heyecanlandım. Minibüste oturdu. Yolcu da tanıdı seri katili tedirgin oldu, ben yolcuya göz kırptım, sakin olması konusunda. Bana 5 lira verdi minibüs ücreti için. Ben de parada parmak izim olmasın diye peçete ile aldım verdiği parayı daha sonra para üstünü verdim" dedi.

'SERİ KATİL BENDEN TEDİRGİN OLDU'

Seri katilin sakallı ve gözlüklü olduğunu belirten muavin Özgür Berber "Sağ ayakkabısı yırtıktı. Üstünde montu vardı. Çantası vardı. Kokuyordu. Menderes'e geldik. Babam 'Menderes'te inecek var mı?' dedi. O da hiç ses çıkarmadı. İnecek gibiydi, ayağa kalktı. Benden tedirgin oldu. Ben dik dik bakınca oturdu yerine. Kimsenin olmadığı bir yerde indi. Arkasından baktım, çıkmaz bir sokağa girdi ve koşarak uzaklaştı. Babama hemen söyledim inen kişinin seri katil olduğunu. Babam bana inanmadı. Minibüsteki diğer yolcu da söyledi seri katil olduğunu. Sonra hemen polise gittik ve durumu anlattık. Polis de hemen araçla yola çıktı. Cuma günü gazetede okurken seri katilin İzmir'de olduğunu ve fotoğrafını gördüm" diye konuştu.

'OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM'

Özgür Berber'in babası minibüs şoförü Mustafa Berber ise "Minibüsü kullandığım için pek yolcuların yüzüne bakamıyorum. Yolcu ile oğlum seri katili tanımışlar. Seri katil yolcu ve oğlumdan tedirgin olmuş da öyle inmiş minibüsten. Atalay Filiz indikten sonra oğlum beni uyardı, inen kişinin seri katil olduğunu hemen polise gittik, bilgi verdik. Oğlumla gurur duyuyorum. Türkiye'nin aradığı bir katilin yakalanması için polisi bilgilendirdi" dedi.

EMNİYETTEN ÇIKARILIRKEN YUHALADILAR

Haberin Devamı

Atalay Filiz, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Bozyaka hizmet binasına getirildi. Filiz'in İstanbul'a götürülmek üzere emniyetten çıkarılmasını merakla bekleyen vatandaşlar da bina önünde adeta nöbet tuttu. Binadan, önce katil zanlısının eşyaları çıkartılarak araca kondu.

Filiz'in emniyetten çıkarıldığı sırada ise onlarca vatandaş, hem o anı cep telefonları ile görüntüledi hem de yuhalayarak aracı yumrukladı. Bazı vatandaşlar, seyir halindeki aracın peşinden koştu. Filiz'e tepkisini dile getiren Hicran Yalçın ve Serap Akteker isimli vatandaşlar, korkudan dışarı çıkamadıklarını, çocuklarını okula korkuyla götürebildiklerini belirtti. Vatandaşlar, kısa sürede yakalanan katil zanlısı için emniyet teşkilatına teşekkür etti.

16 yaşındaki çocuğun dikkati yakalattı, emniyette gülerek anlattı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!