İki üniversite için yeni karar

Güncelleme Tarihi:

İki üniversite için yeni karar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 09:29

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) İzmir’de kapatılan ve ardından kamulaştırılarak devlet üniversitesine çevrilen iki eğitim kurumunun öğrencilerinin kurumun daha önce belirlediği usul ve esaslara göre yerleştirileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmasında kanun hükmünde kararname ile kapatılan üniversiteler arasında yer alan İzmir’deki iki üniversite ile ilgili yeni bir karar alındı. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla ve tüm İzmir milletvekillerinin imzasıyla Meclis’e gelen önerge kabul edildi. Gediz Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi devlet üniversitesi haline geldi. Operasyonlar kapsamında maliye tarafından tüm taşınmazlarına el konulan, gelirleri bloke edilen iki üniversitenin isimleri de değiştirildi. Gediz Üniversitesi’nin adı Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi’nin ismi ise İzmir Demokrasi Üniversitesi oldu. Binlerce öğrenci ve eğitim görevlisi ile çalışanları da ilgilendiren karar kentte sevinç yaratırken, YÖK yaşanan gelişmenin ardından en çok merak edilen soruya resmi sitesinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

YÖK’ün sitesinde yer alan ‘kapatılan vakıf üniversiteleriyle ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları bölümünde’ İzmir’deki üniversitenin devlet üniversitesine dönüştürülmesinin ardından öğrencilerin durumunun ne olacağı konusu yanıt buldu. YÖK tüm öğrencilerin kurumun daha önce belirlediği usul ve esaslara göre yerleştirileceğini açıkladı.

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!