Türkiye’nin en başarılı İK yöneticilerinin yüzde 58’ini kadınlar oluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en başarılı İK yöneticilerinin yüzde 58’ini kadınlar oluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2022 18:03

DataExpert katkıları ve Milliyet Executive iş birliğiyle, BMI Business School tarafından yürütülen ‘En Etkin 50 CHRO’ araştırmasının sonuçları açıklandı. 1.000’in üzerinde şirketin insan kaynakları alanındaki etkinlikleri değerlendirilerek hazırlanan listede, İK yöneticilerinin yüzde 58’ini kadınların oluşturması dikkat çekti. Listede yer alan isimlerin sorumlu oldukları çalışan sayısı ise 1.000 ile 70.000+ arasında değişiklik gösteriyor. Adayların performanslarının danışma kurulu tarafından incelenmesiyle belirlenen En Etkin 50 CHRO’ya ödülleri, 24 Mayıs’ta gerçekleşecek CHRO Summit 2022’de verilecek.

Haberin Devamı

DataExpert katkıları ve Milliyet Executive iş birliğiyle, BMI Business School tarafından hazırlanan ‘En Etkin 50 CHRO’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Adayların CHRO başarı kriterlerindeki performanslarının danışma kurulu tarafından incelenmesiyle belirlenen En Etkin 50 CHRO listesinde Koç Holding, Türk Hava Yolları, Anadolu Efes, Garanti BBVA, Eczacıbaşı Topluluğu, Sabancı Holding, Coca-Cola İçecek, OYAK, Eti Şirketler Grubu, Axa Sigorta, GittiGidiyor, Türkiye İş Bankası, Yıldız Holding, L'Oréal Türkiye, TAB Gıda gibi ulusal ve global şirketlerin başarılı aktörleri yer aldı.

Yasin Altunkaya:

En Etkin 50 CHRO araştırmasının İK alanında önemli bir çalışma olduğuna değinen DataExpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya, şunları söyledi: “Bu yıl beşincisi hazırlanan “En Etkin 50 CHRO” listesi, tüm iş dünyasını etkisi altına alan yeniden şekillenme dönemine en hızlı ve verimli adaptasyonu hedefleyen İnsan Kaynakları fonksiyonunun fark yaratan rolüne ve önemine dikkat çekmek amacıyla hazırlandı.

Haberin Devamı

C-Summit Series kapsamında yürütülen araştırma serisinin insan kaynakları ayağı olan ve hazırlık aşamasından itibaren titizlikle sürdürülen “En Etkin 50 CHRO” araştırması listelerinde yer alan insan kaynakları liderleriyle ilgili genel değerlendirmelere göre, İK liderlerinin yüzde 23’ü terfi etti. Terfi edenlerin yüzde 40’ı ise çalıştıkları markalarda global sorumluluk üstlendi. Yüzde 65’i sorumluluk alanlarını genişletti. Bu değerler hem açıklanan listelerin tutarlılığının hem de İK fonksiyonunun destekleyici bir rolün ötesinde artık lider pozisyonuna geldiğinin önemli bir göstergesi.”

Türkiye’nin en başarılı İK yöneticilerinin yüzde 58’ini kadınlar oluşturdu

En Etkin 50 CHRO listesinde yer bulan İK yöneticilerinin ağırlıklı olarak Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İstanbul Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) mezun oldukları görülüyor. Mezun olunan bölümler arasında ise endüstri mühendisliği, ekonomi/iktisat, işletme, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri dikkat çekiyor. Listede yüksek lisans yapanların oranı ise yüzde 50’yi aşıyor.

Haberin Devamı

Araştırmada dikkat çeken bir başka veri ise listedeki kadın oranı. Bu kapsamda İK yöneticilerinin yüzde 58’ini kadınlar oluşturuyor. Listede yer alan isimlerin ekiplerindeki çalışan sayısı 10 ile 800+ arasında değişiklik gösterirken, sorumlu oldukları çalışan sayısı ise 1.000 ile 70.000+ arasında değişiyor. Listedeki firmaların sektörel çeşitliliği sebebiyle kadın/erkek ve mavi yaka/beyaz yaka oranı da farklılık gösteriyor. Üst düzey İK yöneticisi pozisyonundaki görev süreleri ise ortalama 10+ yıl olarak ön plana çıkıyor.

İK dünyasının başarılı yöneticileri CHRO Summit’te yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!