Tatilin son haftasında hem eğlenin, hem öğrenin

Güncelleme Tarihi:

Tatilin son haftasında hem eğlenin, hem öğrenin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 11:02

Sömestr tatilini eğlenerek ve öğrenerek geçirmek isteyenler için farklı alternatifler bulunuyor. Bilim, sanat, spor aktivitelerinin yanı sıra kurabiye yapımı, jonglör ve pandomim gösterileri de düzenleniyor.

Haberin Devamı

Tatilde at binin
Tatil için Berke Ranch’ı tercih edenler, çocukları için özel rehberler eşliğinde binicilik eğitiminden de yararlanabilecek. At binme eğitimi, özel rehber eşliğinde ücretsiz olarak veriliyor. Lise ve ilköğretim öğrencilerini kapsayan bu uygulama 8 Şubat’a kadar devam edecek. Bilgi için: 0533 768 30 54

Bilimden keyif alanlara
Bilim Merkezi’nde 7-13 yaş arası çocuklara yönelik olarak düzenlenen Kış Bilim Okulu programı bu yıl 3 Şubat’a kadar devam edecek. Programda çocuklar, bilim ve sanat alanında birçok uygulamalı atölye ve geziye katılabilecek. Öğrencilerin birçok alanda etkinliğe katılabilecek. Eğitimler sonrasında, anne babalara İlgi ve Beceri Durumu Karnesi verilecek. Ayrıntılı bilgi için: 0212 266 00 46

Hollanda ve Türkiye arasında yolculuk
Pera Müzesi, eğitim bölümü 4 Şubat’a kadar çocuklara yarıyıl tatili eğitim etkinlikleri düzenliyor. Yaratıcı atölyelerden oluşan ve farklı yaş gruplarına yönelik etkinlikler, Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik, ticari ve kültürel işbirliğine ışık tutarken çocukları öğretici bir keşfe çıkarıyor. 5-14 yaş grupları için hazırlanılan program için detaylı bilgiye 0212 211 41 00’dan ulaşabilirsiniz.

Tatilde kayak keyfi
Dünya Gençlik Kamp Hizmetleri, Kartepe’de kayak ve snowbord kampları düzenliyor. Camp Club’a 9-17 yaş arasındakiler katılabiliyor. Bütün kayak dersleri kamp kayakçılarının denetiminde uygulanıyor. Kampın ikinci devresi 30 Ocak-03 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Yeni başlayan, az bilen ve orta seviye öğrenciler grup halinde Kartepe Kayak okulu öğretmenlerinden kayak dersi alacak. Ayrıntılı bilgi için: 0212 274 79 09.

Çocuklar Airport Outlet Center’da
İstanbul Ataköy’de bulunan Airport Outlet Center, yarıyılda çocuklara yönelik birbirinden değişik etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Etkinlikte palyaço, jonglör, pandomim gösterisinden kukla şova, kurabiye yapım atölyesinden şişme dart yarışmasına birçok aktivite bulunuyor. Bilgi için: 0535 598 06 60

Kitap şenliği başladı
Tepe Nautilus’un bu yıl 5’incisini düzenlediği Mini Kitap Şenliği başladı. 17 Yayınevine ait çocuk kitaplarının miniklerle buluşacağı şenlik 5 Şubat’ta sona erecek. Mim gösterileri ve atık malzemelerden yapılmış dev heykellerin de sergilendiği şenlikte, yaratıcı sanat atölyeleri yapılıyor ve tiyatro oyunları sahneleniyor.

Dinozorların maceralarına ortak olun
İstanbul Forum Alışveriş Merkezi’nde Jurassic Land’da, hem çocuklar hem de aileleri dinozorları daha yakından tanıyor. Çocuklar önce rehber eşliğinde 70 dinozorun replikalarının yer aldığı müze geziyor. Burada dinozor yumurtalarını keşfediyor. Ardından dinozorların yaşadığı adaya doğru maceralı bir yolculuk yapıyor. Son olarak da dinozorların başrolde olduğu tiyatro gösterisini izliyor. Tiyatro gösterileri tatil süresince her gün 3 seans olarak sahnelenecek. Bilgi için; 0212 640 80 88.

7-12 yaş için sanat atölyeleri
İstabul Modern’de yarıyıl tatili süresince 7-12 yaş grubu çocuklar için, sabah ve öğleden sonra iki ayrı program sunuluyor. Resim, heykel, fotoğraf, animasyon yerleştirme, performans, edebiyat ve mimarlık alanlarında düzenlenecek atölyelere 5 gün ya da günübirlik katılmak mümkün. Çalışmalar hafta içi 09.00-13.00, öğleden sonra ise 13.00-15.00 arasında yapılıyor. Detaylı bilgi ve kayıt için 0212 334 73 41.

Çocuklar için eğlenceli kar tatili
Kamp Dünyası’nda bu yıl çocuklar kayak ve snowboard yapmayı öğrenecek. Dersler Kar Dünyası Kayak Okulu’nun profesyonel kayak hocaları tarafından verilecek. Öğrenciler kayak bilgi seviyesine göre gruplar halinde ders alacak. Ayrıca kızak yarışları, igloo yapımı gibi kar aktiviteleri de yapılacak. 9-17 yaş grubundakilerin katılabileceği kamp, bugün başlayacak 2 Şubat’ta sona erecek. Detaylı bilgi için: 0212 347 70 74

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!