Sporu insan kaynakları uygulamalarına eklediler

Güncelleme Tarihi:

Sporu insan kaynakları uygulamalarına eklediler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 16:24

Bilgi hizmetleri şirketi Experian, çalışanlarını spor yapmaları için teşvik ediyor. Sağlıklı yaşamı insan kaynakları uygulamalarına dahil eden şirket, aktiviteye katılan, ekibi ile orada bulunan ve etkinliğin yıldızı olan çalışanlarına altın puan veriyor. Yıl sonunda en çok puanı toplayanlar ödüllendiriliyor.

Haberin Devamı

Sporu insan kaynakları uygulamalarına eklediler
Bilgi hizmetleri şirketi Experian, çalışanlarını spor yapmaları konusunda destekliyor ve insan kaynakları uygulamalarına sporu dahil ediyor. 2012 yılında başlayan Experian Athletic Gold Program, her çalışanın yıl boyunca sportif bir aktivite planlayıp, şirketin 1/3’inin katılımını sağlayarak puan kazanması esasına dayanıyor. 37 kişinin çalıştığı Türkiye ofisinde, etkinlikler 10-12 kişiyle düzenleniyor. Katılımcılar, aktiviteye katılarak 1 altın puan, ekip ile orada bulunarak 1 altın puan, yapılan etkinlikte o aktivitenin yıldızı olduğunda da 1 altın puan kazanıyor.

Maraton tercih ediliyor
Her aktivite sonrasında puanlar hesaplanarak, şirket içinde tebrik notuyla birlikte sonuçlar duyuruluyor. Yıl sonunda puanlar toplanarak, ilk üçe giren adaylara 2 kişilik haftasonu tatili, 2 kişilik spa paketi, 2 kişilik akşam yemeği gibi ödüller veriliyor. Amaç, çalışanların her ay en az bir spor aktivitesi planlayarak, hem sağlıklarına hem de motivasyon ve yetenek gelişimlerine katkıda bulunarak performanslarını ve yaşam kalitelerini artırmak.

Experian Türkiye ve Ortadoğu’dan Sorumlu İnsan Kaynakları Yöneticisi Didem Köprücü, “Farklı ülkelerdeki çalışmaları analiz ederek, araştırmalar yaptık. Esnek yan haklar bünyesinde yıllık spor merkezi üyelik paketleri sunuluyor, bu gerçekten çok güzel bir uygulama ancak gözlemlediğimiz, çalışanların yoğun iş ve özel yaşam temposunda toplam yılda 2 ay gidebildikleriydi. Biz şirket olarak sporu kişisel gelişim planı kapsamına alarak çalışanlarımıza zaman yaratmak ve motive etmek için onlarla birlikte yol alıyoruz” diyor.

Çalışanların yeni spor dallarını bir defaya mahsus olsa bile denemelerini sağlamayı amaçlayan programda genelde maraton ve futbol tercih ediliyor. Düzenlenen etkinliklerin takibi de yapılıyor. İş saatleri dışında bile olsa tüm iş sağlığı ve güvenliği önemleri insan kaynakları ve şirket diyetisyeniyle birlikte yapılıyor. Ayrıca her yıl check-up yapılıp yapılmadığı insan kaynakları tarafından takip ediliyor.

İş becerileri gelişiyor
7 kişi ile başlayan uygulama, 30 Experian çalışanı ile devam ediyor. Köprücü, “Yurtdışında yaşayan insanlara baktığımızda, sporun bir yaşam tarzı, hayatların bir parçası haline geldiğini görüyoruz. Öğle yemeği arasında 20 dk yemek yiyor, 30 dk spor yapıyorlar. Yani biz vücudumuza ne kadar iyi bakarsak, o da yaşlandığımızda bize o kadar iyi bakıyor olacak” diyor ve dünyada sporun ekip ve hedef belirleme gibi önemli iş becerilerini geliştirmek için kullanıldığına dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!