Sorumlulukları arttı

Güncelleme Tarihi:

Sorumlulukları arttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 18:48

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY’nin yaptığı araştırma CFO’ların geleneksel finans görevlerini yerine getirmenin yanı sıra CEO’lara stratejik danışmanlık yapma sorumluluklarının arttığını gösteriyor. CEO’lar şirket stratejisini geliştirmek amacıyla karar alma sürecinde CFO’ların (finans direktörü) görüşlerine daha fazla başvuruyor.

Haberin Devamı

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY “CFO ve CEO iş birliği” başlıklı bir rapor yayınladı. Rapor, finans liderlerinin geçtiğimiz üç yılda CEO’lara stratejik danışmanlık yapma rolünü daha fazla benimsediğini ortaya koyuyor. CFO’ların (finans direktörü, 9 dijital ekonomiye geçişin sağlanması, performans ölçümü, işletme modelinin yeniden tasarlanması ile birleşme & satın alma (M&A) stratejisi geliştirmede CEO’larla işbirliğini kayda değer biçimde artırması dikkat çekiyor.

Küresel çapta 652 CFO ile yapılan görüşmelerin sonuçlarını yansıtan rapor, şirketlerin CFO ve CEO’larının yanı sıra EY uzmanlarının görüşlerini de içeriyor. Rapor, finansal krizin ardından büyümeye odaklanan CEO ve CFO’lar arasındaki ilişki ve işbirliğinin nasıl bir dönüşüm içinde olduğu sorusuna yanıt veriyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre, CFO’ların yüzde 64’ü, CEO’lar ile yaptıkları işbirliğinin yeni büyüme fırsatları, stratejideki değişiklikler ve yeni ürün ve hizmetler öncülüğünde arttığını belirtiyor. CFO’ların yüzde 76’sı kurumsal stratejideki katkılarına giderek daha fazla başvurulduğunu ifade ediyor.

Bununla birlikte CFO’ların yüzde 82’si M&A kararları, işletme modelinin yeniden tasarlanması, organizasyonel performans ve dijital ekonomiye geçişte sağladıkları en önemli katkıların maliyet yönetimi ve bütçe belirleme ile ilgili olduğunu dile getiriyor.

İşbirliği öne çıkıyor
CFO ile CEO arasındaki işbirliğinin verimliliği, iyi yönetilen ve pazarında öncü olan bir şirketin tanımlayıcı özelliklerinden biri olarak görülüyor. Şirketlerin maliyet disiplini yöneticileri olan CFO’lar geleneksel hesap tutma rollerini genişletirken, CEO’lar kurumun hedeflerini dış paydaşlara yansıtmak ve genel olarak şirket stratejisini geliştirmek amacıyla karar alma sürecinde CFO’ların görüşlerine daha fazla başvuruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!