Satışçıların yüzde 60’ı iş değiştirmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Satışçıların yüzde 60’ı iş değiştirmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 18:01

5 şehirde 700’e yakın satış profesyoneli ile yapılan araştırmaya göre, satışçıların yüzde 60’dan fazlası mesleğini değiştirmek istiyor. Bir kısmı kendi işini kurmayı, bir kısmı pazarlama ve genel yönetimde çalışmayı planlıyor.

Haberin Devamı

İşe alım danışmanlık firmalarından Michael Page, sektörlerdeki yeni algı ve eğilimleri ortaya koyan, satış profesyoneli profillerinin analiz edildiği Satış Barometresi’ni yayınladı.
Tüketim malları, sanayi, hizmet sektörü, teknoloji, sağlık hizmetleri ve ilaç sektörü olmak üzere 5 farklı sektörü kapsayan Satış Barometresi araştırması, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde 700’e yakın satış profesyonelinin cevapları doğrultusunda hazırlandı.

Beş sektördeki satış profesyonellerinin yüzde 60’tan fazlası mesleğini değiştirmek istiyor. Sağlık hizmetleri ve ilaç sektöründekilerin yüzde 70’e yakını, sanayi sektöründekilerin ise yüzde 60’ı meslek değiştirmeyi düşünürken, bu oran tüketim malları sektörü, hizmet sektörü ve teknolojide yüzde 65’ler civarında seyrediyor.

Sanayi, hizmet ve teknoloji sektörlerinde kendi işini kurmak isteyenlerin oranının yüzde 30’larda olduğu görülüyor. Öte yandan sağlık hizmetleri ve ilaç sektörü ile tüketim malları sektörlerindekiler, pazarlama ve genel yönetimde çalışmaya devam etmeyi tercih ediyorlar.

Yüzde 75’i işini güvende görüyor
Araştırma sonuçlarına göre, satış profesyonellerinin yüzde 69’u iş gücü pazarını stabil olarak görüyor.Beş sektöre bakıldığında, işinin güvende olduğunu düşünenlerin yüzdesi ortalama 75’lerde, sanayide bu oran yüzde 83, teknolojide ise yüzde 72 civarında seyrediyor.

BAKMADAN GEÇME!