Satış ve eğitimde yarı zamanlı işler arttı

Güncelleme Tarihi:

Satış ve eğitimde yarı zamanlı işler arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 18:32

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, yarı zamanlı ve dönemsel işlerdeki son 3 aylık ilanları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Verilere göre satış alanındaki iş ilanları, geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat arttı. Yaz aylarında eleman ihtiyacının arttığı yarı zamanlı işler en çok perakende ve eğitim sektörlerinde bulunuyor.

Verilere göre dönemsel veya yarı zamanlı çalışmak üzere aranların sayısı 1.500. Mağazacılıkta en çok satış tarafında bu çalışma modeli görülüyor. Sektörde son yıllarda daha fazla firma yarı zamanlı alıma sıcak bakıyor. Diğer sektörlerin geneline bakıldığında ise satışın yanısıra, mağaza ve alışveriş merkezlerindeki tanıtım faaliyetleri için eleman alımının arttığı görülüyor.

En çok İngilizce öğretmeni aranıyor
Eğitimde ilk sırada İngilizce öğretmeni arayışı ile dil kursları var. Başta matematik olmak üzere, branş öğretmenleri de yarı zamanlı istihdam edilenlerden. Etüt öğretmeni ilgili eğitime sahip üniversiteliler için uygun olan bir başka pozisyon. Eğlence, hızlı tüketim, üretim ve ithalat-ihracat sektörlerinde de yarı zamanlı ve dönemsel işler geçen yıla göre en az iki kat arttı.

Satış ve tanıtım dışında en fazla yarı zamanlı iş ilanı fuar ve organizasyon host-hostesi, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, güvenlik görevlisi ve kasiyer pozisyonlarında görülüyor. Bu konuda son dönemde dikkati çeken başka bir alan da sağlıklı yaşam oldu. Spa terapisti, bilimsel masaj uzmanı, meditasyon uzmanı, sağlık eğitmeni, yaşam koçu, güzellik uzmanı, fitness ve pilates eğitmeni, hatta dans öğretmeni pozisyonları için yarı zamanlı çalışacak elemanlar aranıyor. Çocuklar için animatör, oyun alanı eğitmeni, palyaço ilanları da revaçta. Bu yaz cankurtaran ilanları ise ilk 10 arasına girdi.

Bankacılık en popüler sektör
İş arayanların en fazla başvuru yaptığı sektörler ise bankacılık-finans (gişe elemanı), perakende (satış danışmanı), eğlence-sanat (cast oyuncusu), çağrı merkezi (çağrı merkezi elemanı), fuar-organizasyon (tanıtım elemanı) oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!