GSK çalışanlarının kök hücre kardeşliği

Güncelleme Tarihi:

GSK çalışanlarının kök hücre kardeşliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2015 16:01

Kök hücre günümüzde lösemi, kalp-damar, akciğer, sinir sistemi, şeker ve işitme kaybı gibi pek çok hastalığın tedavisinde sıkça kullanılıyor. Ancak Türkiye’de çoğu zaman donör sayısının yetersiz olması nedeniyle hastalar, uygun doku ve kemik iliği bulmakta zorlanıyor.

Haberin Devamı

İlaç şirketi GlaxoSmithKline’ın (GSK) Türkiye çalışanları, ‘Kök Hücre Kardeşliği’ ile bu konuda bir gönüllülük örneği sergiliyor. Kök Hücre Kardeşliği, GSK bünyesindeki gönüllü çalışanlardan oluşan Turuncu Hareket adlı Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün geçen yıl başlattığı bir proje. GSK çalışanları, kök hücre (ilik) bağışı hakkında bilinçlendirmeyi amaçlayan bu proje ile kök hücre tedavisi ve kök hücre bağışı hakkında doğru bilgilendirme ve farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Projeye bugüne kadar 750 GSK Türkiye çalışanından 200’ü gönüllü bağışta bulundu. ‘Ömrünüzün sadece 5 dakikasında kök hücre örneği bağışlayarak hayat kurtarabilirsiniz’ sloganı ile yola çıktıklarını anlatan GSK Türkiye Medikal Direktörü Yıldıray Tanrıver, “İlik bankalarımızdaki kayıtlı verici sayısına baktığımızda kök hücre bağışı konusunda maalesef toplum olarak yeterince bilinçli olduğumuzu söylemek zor. Bu yüzden de hayatını kaybeden hastalarımız var. Biz de ‘Kök Hücre Kardeşliği’ adında bir proje başlattık. Amacımız kurum içi seferberlik hareketi olarak başlayan Kök Hücre Kardeşliği’ni toplumsal seferberlik hareketine çevirmek” dedi.

Bağışta bulunmak için
Bağışta bulunmak için Kızılay Kan merkezlerine gidip 5 dakika ayırarak gönüllü donör formunu dolduruyor ardından kan örneği veriyorsunuz. Böylelikle “Kızılay Kök Hücre Bankası”na kayıt oluyor ve ilik bekleyen bir hastaya el uzatmış oluyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!