Fikir yarışmasında iş teklifi aldılar

Güncelleme Tarihi:

Fikir yarışmasında iş teklifi aldılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 11:31

Henkel’in üniversite öğrencileri için düzenlediği Innovation Challenge 7 yarışmasının finali, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapıldı. 30 ülkeden 21 takımın katıldığı yarışmada öğrenciler 2050’yi hayal ederek ürün tasarladı.

Haberin Devamı

Birincilik, kullanıcıların saç şekillerini bir uygulamayla değiştirmelerini sağlayan keratinli saç spreyi ile Hırvatistan’dan Daren Perincic ve Dominik Benger’in oldu. İkili, 10 bin avroluk dünya seyahati çeki kazandılar.

Genel müdürler öğrencileri takibe aldı
Yarışmada her ülkenin genel müdürlerinin oluşturduğu jüri, yarışma öncesi şirketin insan kaynaklarının da uyarısıyla öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeye odaklandı. Yarışma sonunda 42 öğrenciden yüzde 90’ına staj ve iş teklifi yapılmasına karar verildi.

Türk öğrencilerin mentorluğunu yapan Türk Henkel Beauty Care Pazarlama Direktörü Mehmet Karamollaoğlu, insan kaynakları biriminin, kendilerini öğrencileri işe alma yönünden gözlemlemelerini istediğini belirterek, şunları söyledi: “Genel müdürler, öğrencileri 3 gün boyunca tek tek değerlendirdi. Jüriler arasında öğrenci kapma çekişmesi de yaşandı. İki genel müdür de bir öğrenciyi çok beğendi. Onlar teklifini yaptıktan sonra sonucu öğrencinin tercihi belirleyecek. Öğrencilerin her biri kendi ülkesinde birinci olduğu için zaten bizim radarımıza giriyordu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!