Ekonomideki durgunluk primleri vurmadı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomideki durgunluk primleri vurmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 13:48

Yönetim kademesinde bulunan çalışanlarını memnun etmek isteyen kurumlar, ekonomideki durgunluk dönemine karşın primler konusunda geri adım atmadı. Prim sistemlerinin devamlılığına önem veren şirketlerin yeni formülü kısa ve orta vadeli prim paketleri oluyor.

Haberin Devamı

Ekonomik alandaki durgunluğun şirketlerin bazı finansal faaliyetlerini etkilemesi üzerine gözler yöneticilere verilen primlere çevrildi. Yöneticilere verilen primler ve prim paketleriyle ilgili sektördeki duruma baktığımızda tahminlerin aksine herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı görülüyor.

Üst düzey yönetici temini konusunda uzman olan MY Executive Kurucu Ortağı Müge Yalçın, prim paketlerinin durumuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Müge Yalçın, “Birkaç yıldır piyasada görülen genel ekonomideki durgunluk durumunun yöneticilerin maaş ve primleri üzerinde fazla bir aksamaya neden olmadığını görüyoruz. Bunda şirket için fayda sağlayacak, yetenekli yönetici kademesinin küstürülmek istenmemesinin etkisi büyük” dedi.

YENİ BİR YÖNTEM
Prim paketlerinde kısa ve orta vadeli yeni bir uygulamanın yaygınlaştığına değinen Yalçın, “Türkiye’de prim uygulamalarına baktığımızda, çoğunlukla takdire bağlı prim yönteminin uygulandığını görüyoruz, şirketin performansına bağlı prim sistemi daha sınırlı sayıda kurumda görülüyor. Son zamanlarda bu primlerin yöneticilerle paylaşım zamanlamalarında yeni bir uygulama görülüyor. Ekonomik durgunluk dönemine karşı alınan bir önlem olarak görebileceğimiz bu yöntem, primlerin kısa ve orta vadeli olarak verilmesi. Bu sistemde, belirlenen primlerin bir kısmı nakit olarak verilirken, bir kısmı da orta vadeli bir zamanlamaya yayılıyor. Bunun yanında belli bir süre aynı grupta çalışmış olan CEO ve genel müdür seviyesinde kar payı alımı veya belli bir süre sonra atış yapma şartıyla küçük oranlarda hisse verme uygulaması da görülüyor” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!