CEO ile 1 gün geçirecekler

Güncelleme Tarihi:

CEO ile 1 gün geçirecekler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 23:10

Üst düzey yönetici araştırma ve değerlendirme firması Odgers Berndtson’ın gençlere yönelik “Bir gün CEO programı” bu yıl Türkiye’de de başladı. Bugünün liderleri ile geleceğin liderleri arasındaki iletişimi kuvvetlendirmeyi amaçlayan projede 15 üniversite öğrencisi bir günlerini eşleştikleri 15 CEO ile beraber geçirecekler.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2016 verilerine göre Türkiye’de 15 – 24 yaş aralığında 12,9 milyon genç bulunuyor. Eurostat verilerine göre ise Türkiye, 29,7 ile yaş ortalaması ile Avrupa’nın en genç ülkesi. Bu veriler gençlerin yani geleceğin liderlerinin iş dünyasına bugünden ısınmaya başlamalarının Türkiye için ne kadar önemi olduğunu gösteriyor ve bu konuda farklı projeler üretiliyor.

Üst düzey yönetici araştırma ve değerlendirme alanında faaliyet gösteren Odgers Berndtson’ın gençlere yönelik global projelerinden “Bir gün CEO programı” bu yıl Türkiye’de de başladı. 15 kurumun liderlerinin yer aldığı program özellikle kuşaklar arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek üzere tasarlandı. Bu kapsamda 15 Türk üniversite öğrencisi 15 CEO ile bir günlerini beraber geçirecekler.

Programa Türkiye’deki ve yurtdışındaki üniversitelerde okuyan yaklaşık 1.000 öğrencinin başvurduğu bilgisini veren Odgers Berndtson Türkiye Yönetici Ortağı Ayşe Öztuna Bozoklar, öğrenci seçiminde okul başarısının yanı sıra sosyal projelerde yer almış öğrencilerin öne çıktığını aktarıyor. Öğrenciler, kapsamlı bir değerlendirme süresince tasarım odaklı düşünce, kompleks problem çözümü gibi çalıştaylara katılmışlar. 4 Ekim’de gerçekleştirilen lansman toplantısının ardından adayların sayısı 60’a inmiş. Daha sonra son mülakatlar gerçekleştirilmiş. Öğrenciler, bu süre zarfında bir günlerini geçirecekleri CEO’larla bir araya gelerek, karşılıklı olarak o günü en verimli şekilde nasıl geçirebileceklerinin provasını yapmışlar. Son olarak 18 Aralık’ta yapılan bu toplantıların ardından CEO’larla eşleşecek ilk 15 öğrenci belirlenecek. Ocak 2018 itibariyle de CEO ve öğrenciler ajandalarına göre bir günü birlikte geçirecekler.

Geleceği tasarlama sürecinde gençleri bugünün liderleri arasına dahil etmeyi çok kritik bulduklarını belirten Bozoklar, yapay zekanın da devreye girmesiyle iş dünyasının değişeceğini, bazı mesleklerin dönüşeceğini veya yok olacağını, bu nedenle çalışanların farklı sorumluluklar üstleneceklerini düşünüyor. Bunun yanında, Bozoklar’a göre ülkeler ekonomik ve toplumsal sorunlarla karşı karşıya oldukları bir 10 yıl içinde ve insanlığın yeni neslin devreye girmesine, farklı jenerasyonların birarada çalışmalarına ihtiyacı var. Bir Gün CEO programı da bunu hedefleniyor. Geleceğin çok bilinmeyenli bir denklem olduğunu düşünen Bozoklar, “Bu kadar belirsizliğin arifesinde birlikte nasıl çalışacaklar, kendileri nasıl sorumluluk alacaklar, nasıl deneyim kazanacaklar, nasıl bir hayata hazırlanacaklar ki ileride mutsuz olmasınlar. İnsanlar arasındaki bağlantının teknolojilerle birlikte artık çok yüksek olduğunu ve bunun artacağını düşünürsek mutlu üretken örneklerin artması gerekiyor. Çünkü, mutlu olmadığımız taktirde öbür taraftan sosyal problemlerle, eşitsizliklerin çoğaldığı dünya kaçınılmaz” diyor.

Haberin Devamı

“REAKSİYONLARI GÖRSÜNLER İSTİYORUM”
Borusan Holding CEO’su Agah Uğur: “Gün içinde 15-20 farklı konuyla ilgilenmek durumunda kalabiliyorum. Bunu onların da yaşamalarını, değişik konuları görmelerini istiyorum. Çünkü her bir konudan değişik mesajlar çıkartabilirler. Çalıştığım başka insanları, ekipleri, ortamları görmelerini istiyorum. Gözlemle çok fazla şey öğrenilebiliyor. İnsanların nasıl reaksiyon gösterdiklerini ve pozitif enerjinin insan kariyerinde ne kadar önemli olduğunu görsünler istiyorum. Çünkü, o gün iş ortamında 20 kişi tanıyacaklarsa hepsi aynı pozitif enerjiyi vermiyor. Verenlerin farkını görsünler istiyorum.”

Haberin Devamı

“GERİ BİLDİRİM ALACAĞIM”
Koçsistem CEO’su Mehmet Ali Akarca: “Ben o günün benim normal bir günüm gibi geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Gençlerin, iyisiyle kötüsüyle, sıkıcı ve keyifli taraflarıyla bir günü yaşamaları, bizlerin uğraştığı konulara bakmaları, biz ne yaşıyorsak onların da bunu yaşaması lazım. Günün sonunda şunu sormak istiyorum: “Ben neyi yanlış yaptım sence?” Sonuçta hayat çok değişiyor. Yönetim tarzları değişiyor, şirketlerin yapısı değişiyor. Bu nedenle onlardan gelecek geri bildirim de bizim onlara vereceğimiz kadar önemli. Bizim de kendimizi değiştirmemiz lazım. Öğrenmenin sonu yok.”

“PAHA BİÇİLEMEZ TECRÜBE”
Kanal D ve Yapım Şirketleri CEO’su Özge Bulut Maraşlı: “Hergün içinde yaşadığımız dünyayı genç beyinlerin, millenial neslinin nasıl yorumladığını duymayı merakla bekliyorum. Bizim bugün ve yarın izleyicilerimiz yeni nesil. Hem ürettiklerimiz ve yayınladıklarımız hakkında ne düşündükleri, hem de hangi mecralardan ulaşacağımızı ilk ağızdan dinleyeceğim. Bir başka heyecanım da bu nesli şirketlerimizde nasıl istihdam edeceğiz ve işlerini vazgeçilmez kılacağız. Bunu gözlemlemek için de iyi bir fırsat olacak. Özetle, 21.yüzyıl hız ve transformasyon yüzyılı ve bu çalışmalar da kuşkusuz geleceğe ayna tutmak için her iki taraf için paha biçilmez bir tecrübe.”

Haberin Devamı

“DOĞRU YÖNLENDİRMELİYİZ”
Netaş CEO’su Müjdat Altay: “Gençler müthiş dinamik. Ben anında geri bildirim almak isteyeceğim. Çalıştaylarda sorudukları sorularla duruşlarıyla kendilerini belli ettiler. Biz Netaş olarak 15 farklı üniversiten mühendislerle çalışıyoruz. Bu mühendislerle Kuzey Amerika’ya yazılım ihraç ediyoruz. Onlardan aldığımız geri bildirimlere göre bizim mühendislerimiz çok başarılı. Çocuklarımızı doğru yönlendirirsek ülkemizin önü çok açık olur. Çok iyi gençlerimiz var, bu programdakiler de bunun örnekleri.”

“İLGİLENDİĞİMİZ KONULARI GÖRMELİLER”
Deloitte Türkiye CEO’su Humprhry Hatton: “Onların üst yönetimlerde her gün hangi konular hakkında kararlar alındığı hakkında bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Bu insan kaynaklarıyla, teknolojiyle veya stratejiyle ilgili olabilir. Çünkü, daha önce hiçbir şirkette çalışmadıysanız bir CEO’nun ne yaptığı konusunda hiçbir bilginiz olmaz. Ayrıca, onların o gün interaktif olmalarını ve bize geribildirim vermelerini bekliyoruz. Bu çok önemli çünkü onların gözünden biz onlara iyi bir kariyer fırsatı sunabiliyor muyuz?, onlar açısından çalışmak isteyebilecekleri bir şirket miyiz, burada çalışmaları halinde onlara belli bir amaç verebilecek miyiz, Bunları öğrenmemiz çok önemli. Bu bakış açıları kişinin şirkete olan bağlılığını çok etkiliyor.”

Haberin Devamı

CEO ile 1 gün geçirecekler

BAKMADAN GEÇME!