Bayimiz olun 14 ayda kara geçin

Güncelleme Tarihi:

Bayimiz olun 14 ayda kara geçin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 15:51

İlk mağazasını 40 yıl önce açan Yataş Grup bu yıl 50’si yurtiçi olmak üzere 77 bayilik vermeye hazırlanıyor. Yataş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop,  “Kurumsal vizyona uyum sağlayan bayiler yaptıkları yatırımı 14 ay içerisinde geri döndürebiliyor” diyor. Altop, yatırımcılara tüyolar verdi.

Haberin Devamı

GAYRİMENKUL sektöründeki gelişmeler girişimcilere yeni iş fırsatları da yaratıyor. Bu alanların başında da mobilya ve ev tekstil ürünleri geliyor. İlk mağazasını 1976 yılında açan Yataş Grup, bugün 250 mağaza ile yılda 323 milyon liralık ciroya ulaştı. 2016’da yüzde 30 büyüme hedefleyen şirket 50’si yurtiçinde olmak üzere 77 yeni bayilik verecek. İki farklı mağaza konseptiyle bayilik verdiklerini anlatan Yataş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop, “Enza Home ve Yataş Bedding mağazalarıyla bu yıl önemli bir büyüme hedefliyoruz. Mağazaların yatırım tutarı 800 bin lira ile 1.2 milyon lira arasında değişiyor. Bu yatırım yaklaşık 14 ay içerisinde geri dönüyor” dedi. Altop, girişimcilere mağaza açmanın ve yatırım yapmanın tüyolarını verdi:

NE KADAR PARA GEREKİYOR?
- Ekibimiz yeni mağazaların açılacağı yerleri kontrol ediyor. Uygun bir lokasyon durumunda bayilik için başvuranlara teklifler götürülüyor.◊ AVM içerisinde ve cadde üzerinde iki ayrı konsept mağazalar bulunuyor. Cadde üzerindeki mağazalar için otopark yeri çok önemli. 

- Enza Home mağazalarının ortalama büyüklüğü 1500 metrekare. Bu rakam Yataş Bedding mağazaları için 400 metrekare.

- Bugün mağazaların yatırımı 800 bin lira ile 1.2 milyon lira arasında değişiyor. Mağazaların projelendirme yatırımının 4’te birini biz karşılıyoruz.

- Yurtdışında mağaza açanlara da 150 bin dolar destek veriyoruz.

- AVM’deki mağazalar sabah saat 10.00’dan akşam saat 22.00’a, cadde mağazaları saat 09.00’dan akşam saat 20.00’e kadar çalışıyor.

- Mağaza büyüklüklerine göre istihdam edilen kişi sayısı 3 ile 15 arasında değişiyor.

- Yatırım yapacak kişilerde aradığımız bazı özellikler var. Vizyon sahibi ve ticaretle uğraşan kişiler ilk tercihimiz oluyor. 

KİMLER BAŞARIYI YAKALIYOR?
- Hem emek hem sermaye yatıran bayiler başarıya da kolay ulaşıyor. Kurumsal vizyona uyum sağlayan bayiler yaptıkları yatırımı 14 ay içerisinde geri döndürebiliyor. 

- Bayilerden giriş bedeli almıyoruz. Bayinin konumu ve cirosuna göre özel anlaşmalar yapılıyor.

- Önümüzdeki dönemde reklam atağı yapacağız. Bunun için de her bayiden belli oranda reklam payı almayı planlıyoruz. Reklam satışlarımızı da olumlu etkiliyor.

Neden yatırım yapmalı
- Türkiye’de her yıl ortalama 1 milyon adeti aşkın ev satılıyor.
- Türk halkı oturma odasını 5 yılda bir yeniliyor.
- Sağlıklı yaşam bilincinin artması yatak satışlarını da olumlu etkiliyor.
- Sektörün hakimi yerli markalar.
- Bugün mobilya sektörünün büyüklüğü 9 milyar dolara ulaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!