Adı bile 115 bin dolar

Güncelleme Tarihi:

Adı bile 115 bin dolar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 12:01

21 yıldır TAB Gıda bünyesinde Türkiye’de faaliyet gösteren Burger King, 2019 sonuna kadar 280 franchise restoran açacak. Yatırımcıya iki model sunuluyor. Girişimci 500 bin dolara anahtar teslim restorana yatırım yapabiliyor, ya da 115 bin dolara isim hakkı bedeli ödeyerek restoranı kendisi yaptırıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de 2.5 milyar dolar büyüklüğe ulaşan fast-food (hızlı tüketim) sektörü genç girişimcilerin de gözdesi oldu. Birçok farklı alanda yatırım fırsatı bulunan fast-food alanında uluslararası markaların gücü de artıyor. 1995 yılından beri TAB Gıda bünyesinde Türkiye’de faaliyet gösteren Burger King, bu markaların başında geliyor. Türkiye’de 600’den fazla restoranı bulunan markanın 220 restoranı bayilere ait. Bu sayıyı 2019 sonuna kadar 500’e çıkarmak isteyen Burger King, başarı hırsı taşıyan ve girişimci ruha sahip yatırımcılarla görüşmeleri hızlandırdı. Markaya yatırım yapmak isteyenlere ise TAB Gıda Finans ve Franchise Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Çetinkaya, şu tavsiyelerde bulundu:

YATIRIM TUTARI NEDİR?
- Burger King 1995’de TAB Gıda bünyesinde faaliyete geçti.
- Türkiye’de Burger King sayısı bugün 600’ü aşıyor.
- Bu restoranların 220’si franchise olarak hizmet veriyor.
- 2019’a kadar Türkiye’de Burger King franchise sayısı 500’e ulaşacak.
- Yatırım maliyeti; restoranın yerine, tipine, bulunduğu konuma ve büyüklüğüne bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.
- Anahtar teslim bir restoranın maliyeti 500 bin doları buluyor.
- Burger King markamızda 2 farklı yatırım modelimiz var.
- Yatırımcılar dilerlerse inşaat ve ekipman yatırımını kendileri üstlenmekte. Bu modelde Burger King markamız için 115 bin dolarlık isim hakkı ve proje bedeli ödemekte. Bu modelimiz AVM dışında yer alan restoranlar için geçerli. Ya da tamamen TAB Gıda tarafından yapılarak anahtar teslim modelini tercih edilebilir. Yatırımcının karşılığını alabilmesi, kaliteli ve avantajlı bir sistem içerisinde olmaları bizim için de çok önemli.

BAŞARI HIRSI ÖNEMLİ
- TAB Gıda olarak yatırımcılarda aradığımız en önemli özellik başarı hırsı ve girişimci ruh.
- Yönetim tecrübesi olan, yatırımın gerektirdiği finansal kaynaklara sahip işletmeci franchise adaylarını tercih ediyoruz.
- Seçilen işletmeci adayı, TAB Gıda tarafından verilen eğitim programına katılarak işletmeci olabilme hakkını kazanıyor.
- Lisans alan kişinin kendisi işletmeci olabildiği gibi bu kişinin tayin edeceği bir işletmeci de restoranın yönetimini yürütebiliyor.

NASIL DESTEK VERİYOR?
- Yatırımcıya eğitim ve destek programlarından faydalanma imkanı sağlıyoruz.
- Ayrıca yatırımcılarımız geniş lojistik ağımızdan ve operasyonel tecrübemizden faydalanıyor.
- Kurumsal yönetim, eğitim, insan kaynakları, kalite kontrol, pazarlama alanlarında profesyonel destek alma imkanı elde ediyorlar.

Haberin Devamı

Dev bir ekosistemi yönetiyor
HIZLI servis restoran zinciri kategorisinde farklı bir sistem kurduklarını anlatan TAB Gıda Finans ve Franchise Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Çetinkaya, şunları anlattı: “Bu sistem içerisinde yatırımcılarımız işletmelerine gerekli özeni gösterdiği sürece yatırımlarının karşılığını alabilirler. Ata Şirketler Grubu tarafından yatırımları gerçekleştirilen salata, ekmek ve patates fabrikalarımız franchise yatırımcıları için ciddi fırsat sağlıyor. Yatırımcılarımız TAB Gıda’nın tedarik zinciri yönetimi, operasyonel ve pazarlama tecrübesi ile satın alma gücünden faydalanıyor. TAB Gıda için yapılan üretim yatırımları hem inovatif ürünlerin daha kısa sürede geliştirilip müşterilere sunulmasını mümkün kılıyor hem de yatırımcılarımıza satın almada ciddi avantajlar sağlıyor. TAB Gıda markalarının sektördeki gücü, yatırımcılarına hazır sistem içerisinde yatırım yapma imkanı sağlıyor. Yani yatırımcılarımız TAB Gıda’nın çatısı altında olma avantajına sahip oluyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!