2014’te geride bırakılacak teknoloji alışkanlıkları

Güncelleme Tarihi:

2014’te geride bırakılacak teknoloji alışkanlıkları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 10:55

Yeni yılla birlikte teknoloji kullanımını biraz daha azaltmak, bazı alışkanlıklarımızdan kurtulmak mümkün. Eğer teknolojiyi fazla kullandığınızı düşünüyor ve bundan rahatsız oluyorsanız bu tavsiyeleri uygulamaya çalışın

Haberin Devamı

Yeni yıl, yeni kararlar, değişiklikler demek. Hepimizin 2013’te bırakmak isteyeceği bazı alışkanlıklar vardır. Düzenli spor, kilo vermek, aileye ve arkadaşlara daha çok zaman ayırmak... Bu kararların arasına hayatımızda büyük yer kaplayan teknolojiyi de katmamak olmaz. Yeni yılla birlikte teknoloji kullanımını biraz daha azaltmak, bazı alışkanlıklarımızdan kurtulmak mümkün. Eğer teknolojiyi fazla kullandığınızı düşünüyor ve bundan rahatsız oluyorsanız bu tavsiyeleri uygulamaya çalışın:

Yatmadan önce ve kalkar kalkmaz e-postalarımı kontrol etmeyi bırakacağım: Bu size de olur mu? Yatmadan önce son bir kez daha maillere bakmak ister misiniz? Acil mail beklediğiniz durumların dışında tabii. Veya kalkar kalkmaz, daha gözleriniz açılmadan telefona uzandığınız olur mu? Eğer oluyorsa birçok kişiyle aynı durumdasınız demektir.
Tavsiye: Bütün teknolojik aletleri yatak odanızın dışında tutmaya çalışın. Eğer telefonunuzu alarm olarak kullanıyorsanız çalar saati tercih etmeye bakın.

Bütün bildirimleri kapatacağım: Outlook, Gmail, G-Chat, oyun bildirimleri... Hepsi konsantrasyonunuzu dağıtan şeyler. Tam işe girişeceksiniz, oyundan bir bildirim geliyor. Veya yatmaya hazırlanırken mail geldiği bilgisi düşüyor. Aklınızda olmasa bile eliniz telefona gidiyor...
Tavsiye: Bildirimleri kapatın. Bunun yerine kendinize süre belirleyin. Mesela her saat başı kontrollerinizi yapın.

Haberin Devamı

Telefonu cebime koyacağım: Birkaç dakika boş zamanımız olsa hemen telefona sarılır olduk. Ya oyun oynuyoruz ya da internette geziniyoruz. Metro gibi bağlantının olmadığı yerlerde de fotoğraflara bakıyoruz. Arkadaşlarımızla buluştuğumuzda masanın üstüne koyuyor, fırsat buldukça telefonu kurcalıyoruz.
Tavsiye: Telefonunuz cebinizde veya çantanızda dursun. Özellikle yanınızda birileri varsa ilginizi bu teknolojik aletlere değil, arkadaşınıza verin.

Daha çok konuşup daha az yazacağım: SMS hayatımıza girince bütün bayramları, kutlamaları bu şekilde yapmaya başlamıştık. İnternet sayesinde bu durum anlık mesajlaşmalara ve maillere yayıldı. Eskisi gibi aramalar pek kalmadı. Oysa böyle günlerde arayıp karşımızdakinin sesini duymak iki tarafı da mutlu edebilir. En azından özel günlerde arama yapacağım.

Akıllı telefonumu bu mekanlarda kullanmayacağım: Sporda, asansörde, yaya geçitlerinde, sürücü koltuğunda, tuvalette...
* Twitter dışında hashtag kullanmayacağım.
* Instagram paylaşımlarımı limitleyeceğim. Facebook albümü gibi arka arkaya birçok fotoğraf paylaşmak yerine kolaj uygulamalarını tercih edin. Böylece takipçilerinizi de baymamış olursunuz.
* Twitter, Facebook ve Instagram bağlantılarımı kontrol edeceğim. Böylece takipçilerim bir fotoğrafı 3 ayrı yerde görmek zorunda kalmayacak.
* Maillerimi düzenli olarak temizleyeceğim.

Kaynak: Forbes

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!