İhsan Özkes'ten CHP hakkında flaş sözler

Güncelleme Tarihi:

İhsan Özkesten CHP hakkında flaş sözler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 09:15

CHP’den istifa eden eski müftü İhsan Özkes ilginç açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Özkes, Habertürk’ten Palçiçek İlter’e yaptığı açıklamalarda CHP’de neler yaşadığını anlattı. Özkes, “eski solcu kafasıyla mücadele ettim. O solculara solculuğu ben daha iyi anlatırım, orası ayrı... Ama bu kafayla olmaz” ifadelerini kullandı.

İşte Özkes’in açıklamalarından satır başları:

CHP’ye girişimi, vekilliğimi kime borçluyum biliyor musunuz? Önce Allah’a, sonra rahmetli Türkan Saylan’a... Saylan ile görüşmelerimiz olmuştu, kimsenin bilmediği dini bağlarını anlatmıştı. Kendini yalnız hissettiğinde Yasin-i Şerif’e sığındığını anlatmıştı. Kendisi vasiyet etmiş benim cenaze namazını kıldırmamı. Vasiyeti bilmeden kıldırdım aslında. Eğer o namazı kıldırmasaydım CHP beni almayacaktı. Hatta cenazede Baykal’a “Beni hatırladınız mı?” diye sormuştum. Kamuoyunda tanınmış olmak CHP cephesinde işe yaradı, Kılıçdaroğlu ile el sıkıştık. Önce PM’ye girdim, sonra vekil oldum.

Haberin Devamı

-Baykal sizi partisinin “dine mesafeli” algısından kurtarmak için istemişti zamanında, peki o algı değişti mi?

Hayır. CHP, üzerindeki “Din ile sorunlu” algısından çıkamadı, kurtulması da mümkün değil.

-Neden kurtulamaz?

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra Lütfü Doğan 1977’de Malatya’dan milletvekili seçildi ve Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı oldu. Kayseri’den eski müftülerden Gani Aşık da var, vekil olan. 2002’ye kadar bir din adamı yok. Yaşar Nuri Öztürk girdi, 2 yıl sonra ayrıldı. 2010’da ben PM’ye girdim, 2011’de vekil oldum ve şimdi de istifa ettim.

-Ne demek istiyorsunuz?

Net söyleyeyim. CHP’de bir vitrin malzemesi ve bir mevsimlik işçi muamelesi gördük hepimiz. Günü kurtarmak için yapılan hamleler. Bu durum uzun soluklu olmaz, olmuyor zaten. Niye olmaz? Olsaydı ben olurdum zaten. Benim kadar kucaklayan, mücadele eden, uğraşan, taşın altına elini koyan, tahammül sınırlarını aşan konulara bile sabreden yoktur. Ben CHP’lilerle toplantılarda “Kutlu doğum mesajı atmakla olmaz” bu diye bağıran eski solcu kafasıyla mücadele ettim. O solculara solculuğu ben daha iyi anlatırım, orası ayrı... Ama bu kafayla olmaz.

Haberin Devamı

-Ne hissediyorsunuz şu an?

Sabır ve metanet tükenince verdim istifa kararını. Ani ve öfkeyle alınmış bir karar değil. Bu işin bu şekilde biteceğine rüyamda görsem inanmazdım. Çok üzgünüm. Fevkalade zor bir ayrılış oldu ama mecburdum. Tırnaklarımla kazdım, Anadolu’yu gezdim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!