İdam tartışılırken FETÖ'den iade beklemeyin

Güncelleme Tarihi:

İdam tartışılırken FETÖden iade beklemeyin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 23:15

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, idamın geri getirilmesine ilişkin yapılan anket çalışmasına yönelik, "Bu idam tartışması gündemde olduğu sürece dünyada F tipi suç örgütünün yönetici ve mensuplarının Türkiye'ye iade etmesini kimse beklemesin. Çünkü dünyaya yapacakları savunma şu; Türkiye'ye beni gönderirseniz idam ederler" dedi.

Haberin Devamı

Manisa Adliyesi içerisinde bulunan Manisa Barosu'nu önceki gün ziyaret eden Feyzioğlu, bir araştırma şirketi tarafından yapılan "İdam geri gelsin mi?" anketinde yüzde 90 oranında "Geri gelsin" sonucu çıkmasıyla ilgili özetle şunları söyledi:

TÜRKİYE TAMAMEN DIŞLANIR
“Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda yanlışlığın olabileceği varsayıldığı için mutlaka yargılamanın yenilenmesi gibi bazı çareler vardır. İdam ettiğinizde yargılamayı yenileseniz ne olur ki? İade-i itibar yetiyor mu? Türkiye 1960 sonrasında Başbakanı’nı astı. İtibarını iade etmemiz yetti mi? Türkiye bir sürü genç insanı astı. Geri geldi mi o insanlar gelmedi. Bu idam tartışması gündemde olduğu sürece dünyada F tipi suç örgütünün yönetici ve mensuplarının Türkiye’ye iade etmesini kimse beklemesin. Çünkü dünyada yapacakları savunma şu ‘Türkiye’ye beni gönderirseniz idam ederler.’ Anayasamıza göre bugün olmayan bir cezanın yarın kabul edildiğinde geriye yürümesi mümkün değil. Ancak öyle bir şekilde takdim edilmektedir ki bu '15 Temmuz’da kalkışmaya katılanları idam edeceğiz' diye sorulmaktadır vatandaşa. Böyle bir geriye yürüme söz konusu olduğunda Türkiye, Avrupa Konseyi Değerler Sistemi’nden tamamen dışlanmış olur."  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!