İçişleri Bakanı Efkan Ala: Cizre'de operasyonlar bitti

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Cizrede operasyonlar bitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 14:06

İçişleri Bakanı Efkan Ala bugün itibariyle Cizre'de operasyonların sona erdiğini açıkladı. Ala'nın açıklamasının hemen ardından Cizre Köprüsü'ne Türk bayrakları asıldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Ala, saldırıya uğrayan Yeni Akit Gazetesi'ni ziyaretinin ardından gazetecilerin terör operasyonlarına ilişkin sorusunu yanıtladı.        

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Cizrede operasyonlar bitti

      

Cizre'deki operasyonların sona erdiğini belirten Ala, şu bilgileri verdi:               
"Bugün operasyonlar biraz önce bitti, Cizre'de operasyonlar sona erdi çok başarılı bir biçimde. Ama bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha Silopi'de olduğu gibi devam ettirilecek. Çünkü tuzaklamalar var, bilinmeyen bazı bölgelerde insanlarımıza zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Yine çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması biraz zaman alabilir. Ancak bugün öğle itibarıyla tamamen alandan bu meseleler bertaraf edilmiş yani teröristler ve alana hakimiyet kurulmuştur. Dediğim gibi arama, tarama faaliyetlerinin devam edebilmesi için ve vatandaşlarımızın Cizre'ye girdiklerinde zarar gelmemesini sağlayıcı tedbirlerin tam olarak alınması için biraz daha sokağa çıkma yasağı devam edecek. Operasyonel faaliyetler bugün öğle itibarıyla sona erdi."    

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Cizrede operasyonlar bitti

 Cizre'de operasyonlar sona ermesinin ardından Cizre Köprüsüne Türk Bayrakları asıldı

"Kaldırmayanlar sorumludur"

İçişleri Bakanı Ala, bir gazetecinin "Diğer bölgedeki operasyonlar hakkında bilgi verir misiniz?" sorusuna şu karşılığı verdi:
"Aynı şekilde Sur'da devam ediyor. Diğer bazı ilçelerimizde çukurlar kazılmış, barikatlar dizilmiş ve mayınlamalar, bomba düzenekleri var, onlar yapılmış. Şimdiden söylüyorum, Türkiye'de devlet, millet, sokaklarında çukura, evlerinin önünde bariyere ve kendi caddesinde mayınlı tuzaklamaya müsaade etmez, oradaki belediyelerin, sorumluların hemen harekete geçip bunları ortadan kaldırmaları gerekir. Kaldırmayanlar sorumludur. Türkiye'de devlet onu kaldırmak için kararını alır, gereğini yapar."                 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!