Hürriyet yazarları: Tecavüzün bahanesi olmaz, artık yeter

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet yazarları: Tecavüzün bahanesi olmaz, artık yeter
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 14:47

Türkiye’de son dönemde artan cinsel taciz ve tecavüz vakalarına tepki büyüyor. İstanbul’un göbeğinde yaşanan son olayın ardından siyasetçilerden sanatçılara geniş bir kesim sesini yükseltti. Hürriyet’e gelen binlerce okur mesajında, taciz ve tecavüz suçuna karşı yasal yaptırımların artırılması ve yargının bu cezaları “sıfır tolerans” ile uygulaması istendi. Hürriyet yazarları, “Tecavüzün bahanesi olmaz, artık yeter!” diyor. Siz de #tecavüzebahaneuydurma diyerek sosyal medyadan bu kampanyaya katılabilir veya yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İstanbul’daki son olayın ardından bir Twitter kullanıcısı, "19 yaşında bir 'kız,' gece 03.00'te Bağdat Caddesi'nde ne tür bir eğlenceden dönebilir?" diye bir anket düzenleyip seçenek olarak, "Saklambaç, ip atlama, yağlı güreş" yazdı.

Hürriyet yazarı Ayşe Arman dün, “Düşünebiliyor musunuz, tecavüz gibi korkunç bir şey yaşanıyor ama aşağılık bir zihniyet böyle bir soruyu sorabiliyor. Alaylı, suçlayıcı ve kibirli bir tavırla… Allah belanızı versin!” diyerek tepkisini gösterdi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise bugünkü yazısında "Tecavüzcüye bahane üreten de tecavüzcüdür" ifadesini kullandı.

Hürriyet’e konuşan uzmanlar, son 10 yılda şiddet, taciz ve tecavüz vakalarının yüzde 1400 arttığını söyledi.

Siyasetçiler, sanatçılar ve hatta bir zanlının babası dahi, taciz ve tecavüzde en sert cezaların uygulanması gerektiğini vurguluyor.

.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!