Hukuk öğrencileri Türkiye’yi temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Hukuk öğrencileri Türkiye’yi temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 12:55

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, “Uluslararası Hukuki Danışmanlık Yarışması”nın Türkiye ayağına ev sahipliği yaptı. 1984 yılından itibaren farklı ülkelerde düzenlenen yarışmada, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri birincilik ve ikincilik derecesini kazanırken, İstanbul Üniversitesi’nden iki ekip ise üçüncü oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, dünyanın önemli hukuk yarışmaları arasında yer alan “Hukuki Danışmanlık Yarışması”nın Türkiye ayağını düzenledi. Farklı üniversitelerden hukuk öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen yarışmada birinci olan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, Nisan 2017’de İngiltere ev sahipliğinde düzenlenecek Louis M. Brown Forest S. Mosten Uluslararası Hukuki Danışmanlık Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

 

Hukuk öğrencilerinin avukat olarak profesyonel hayata atıldıklarında, müvekkilleriyle kuracakları ilişkilerde gerekli olacak mülakat, planlama ve analitik becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiği yarışmaya, farklı üniversitelerden öğrenciler katıldı. Önleyici hukuk hizmetleri ve hukuk pratiğinin fonksiyonları konularında öğrencilerin bilgi sahibi olmalarını teşvik ederek, bu konulara ilginin artmasını amaçlayan yarışma, öğrenciler, eğitmenler ve avukatlar arasında değerli bir eğitimsel ve kültürel alışveriş imkanı da sağladı.

 

Haberin Devamı

Türkiye’nin önde gelen hukuk bürolarından avukatlar, arabulucular ve danışmanlardan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ekipler birinci ve ikinci olurken, İstanbul Üniversitesi’nden iki ekip ise üçüncü oldu.

 

Yarışma birincisi olan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri Deniz Yazgan ve Deniz Kepenek,  Nisan ayında İngiltere’de düzenlenecek Uluslararası Hukuki Danışmanlık Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!