Himmet akademisi

Güncelleme Tarihi:

Himmet akademisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 23:20

FETÖ’nün Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki akademik yapılanmasına ilişkin soruşturmada 89 kişi hakkında dava açıldı. İddianamede, 17-25 Aralık’tan sonra Bank Asya’ya 5 bin akademisyen üzerinden yaklaşık 5 milyar lira fon yönlendirildiği ifade edildi. İddianamede, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Bank Asya’yı kurtarmak için ‘Himmet Akademisi’ oluşturduğu kaydedildi. 

Haberin Devamı

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki (YTÜ) ‘akademik yapılanmasına’ ilişkin iddianame, İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede 21’i tutuklu 13’ü firari 83 sanığın ‘Silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

YTÜ’de görev yapan 7 profesör de sanıklar arasında yer aldı. İddianamede, 2014’te el konulan Bank Asya’daki mevduatın yüzde 20’sinin akademisyenlere ait olduğu, örgütün bankayı kurtarmak için ‘Himmet Akademisi’ni kullandığı belirtildi. İddianamede “17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bankaya 5 bin akademisyen üzerinden yaklaşık 5 milyar lira fon yönlendirildiği” ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın’ın hazırladığı 360 sayfalık iddianamede özetle şöyle denildi:

MEVDUATIN % 20’Sİ AKADEMİSYENDEN
“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verileri FETÖ’nün akademik yapılanmasını bir kez daha gözler önüne sermiştir. 24 Aralık 2014’te TMSF el koymadan önce Bank Asya’nın mevduat varlığının 15 milyar TL’den 6.9 milyar TL’ye gerilediği belirtilmiştir. BDDK verilerine göre bu mevduatın yüzde 20’sinin akademisyenlere ait olduğu, aynı tarihte Bank Asya’da 168 akademisyen ve eşlerine ait toplam 1 milyar 132 milyon TL bulunduğu tespit edilmiştir.” İddianamede, örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’yı kurtarmak için harekete geçen FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, himmet paralarını 5 bin akademisyen üzerinden bankaya yönlendirdiği, bir araştırma görevlisinin hesabından 42.5 milyon lira çıktığının tespit edildiği anlatıldı. Bankaya 5 milyar TL yatırıldığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Bank Asya’yı kurtarmak için ‘Himmet Akademisi’ni kullandığı iddia edildi.

BAKMADAN GEÇME!