Hey Frankfurt

Almanya Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt, sezona fırtına gibi başlarken, ligin Bayern Münih ile birlikte yenilgisiz iki takımından biri olmayı başardı.

Haberin Devamı

Bir dönem Avrupa’da fırtına gibi esen, Karl-Heinz Körbel, Jürgen Grabowski, Bernd Hölzenbein, "Jay-Jay" Okocha ve Anthony Yeboah gibi unutulmaz futbolculara forma giydiren, Real Madrid ile 1959–60 sezonunda Şampiyonlar Ligi finali oynayan ancak Puskas-Di Stefano ikilisini durduramayan efsane takım küllerinden yeniden doğmaya çalışıyor.

2010–11 sezonunda küme düşen ve geçtiğimiz sezonu ikinci olarak bitirerek yeniden Bundesliga’nın yolunu tutan Frankfurt, deneyimli Alman teknik adam Armin Veh yönetiminde yeni bir kimliğe büründü.

İkinci ligin ilk 15 haftasında mağlubiyet yüzü görmeyen Armin Veh ve talebeleri yeniden döndükleri Bundesliga’da benzer bir tabloyu çizecek gibi görünüyorlar.

Oynadığı 6 maçın 5’ini kazanan, birinde son şampiyon Dortmund ile 3–3 berabere kalan ekipte, Japon futbolcu Takashi İnui, Alman futbolcular Alexander Meier ve Stefan Aigner şu ana kadar kaydedilen 16 golün 10’una imza atarken, orta sahadaki kreatif yetenekleriyle de ön plana çıkıyorlar.

Haberin Devamı

Ancak takımda öyle bir isim var ki daha şimdiden dev kulüpleri peşine takmayı başardı.

Sebastian Rode…

Rode, Alman futbolunun gelecek vaat eden futbolcularından biri olarak gösteriliyor ve hakkında “işlenmemiş maden” benzetmeleri yapılıyor. 21 yaşındaki başarılı futbolcu bu sezon tüm maçlarda görev alırken, orta sahadaki dinamizmi ve yüksek top tekniğiyle büyük bir yıldız olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İki yıl boyunca Frankfurt’tan ayrılmayacağına dair söz veren Rode’nin en büyük hayali Şampiyonlar Liginde boy göstermek.

İşte başarıya aç, kendini ispat etmek isteyen oyuncular ve dünyaca ünlü “Hey Eintracht Frankfurt” tezahüratıyla tanınan taraftar grubuyla Kırmızı Siyahlılar bu sezon Commerzbank Arena’yı daha çok sallayacağa benziyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları