HDP’li vekile tahliye

Güncelleme Tarihi:

HDP’li  vekile tahliye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2017 00:23

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 6-8 Ekim Kobani olayları öncesinde HDP MYK’sının yaptığı sokağa çıkma çağrısına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 31 Ocak 2017’de tutuklanan parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, tahliye edildi. 

Haberin Devamı

Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, dün aylık tutukluluk değerlendirmesi yaptı. Mahkeme, ‘Terör örgütü üyesi olmak’, ‘Suç işlemeye alenen tahrik’ ve ‘Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma’ suçlarından 11 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen ve Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Bilgen’in tahliyesine karar verdi.

BİR ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ

Akşam saatlerinde tahliye kararına itiraz eden savcı, 6. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi sundu. Dilekçede Bilgen’in üzerine atılı suçlar yönünden kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin bulunması, mevcut delil durumu ile suçun vasıf ve mahiyeti gerekçe gösterildi. Ayrıca adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçe gösterilerek, tahliye kararının kaldırılıp, tutuklanmaya yönelik yakalama emri düzenlenmesine karar verilmesi talep edildi.

Haberin Devamı

Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım’da tutuklanan HDP Milletvekili Selma Irmak’ın güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır’a nakledilen duruşmasına ise dün devam edildi. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Irmak, Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılamada, duruşma salonuna gelerek savunma yapmak istediği için SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılmadı. Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki HDP Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan’ın duruşması da ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!