Hayırsever çiftin adı okulda yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Hayırsever çiftin adı okulda yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 17:26

Denizli’de hayırsever Hacı Yılmaz Urhan, eğitime 2 milyon lira katkıda bulundu, eşinin ve kendisinin isminin Denizli İmam Hatip Ortaokulu’na verilmesini sağladı. Hayırseverin yaptığı katkıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirleyeceği bir yere de 24 derslikli okul yapılacak.

Haberin Devamı

Denizli’de oturan ve çocuğu olmayan Hacı Yılmaz Urhan, eşi Emine Urhan’la çocukların daha iyi eğitim görmeleri için eğitime destek verme kararı aldı. Hacı Yılmaz Urhan ve eşi Emine Urhan, Denizli Valiliği’nde düzenlenen törende Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 800 bin lira nakit para ve yaklaşık 1 milyon 200 bin lira değerindeki arsasını bağışladı. Yapılan bağış karşılığında Hacı Yılmaz Urhan ve eşi Emine Urhan’ın ismi Denizli İmam Hatip Ortaokulu’na verildi. Hayırsever çiftin bağışıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek başka bir yerde 24 derslikli okul yaptırılacak.

“Heyecanlı ve mutluyum”

Bağış törenine hayırsever Hacı Yılmaz ve Emine Urhan çiftinin yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Dokuzkavaklar Mahallesi Muhtarı Nihat Urhan, Denizli Eğitim Derneği Başkanı İzzet Özer, hayırsever Urhan Çifti’nin yakınları katıldı. Protokolü imzalayan hayırsever Hacı Yılmaz Urhan, eşinin ve kendi adının birlikte bir eğitim kurumunda yaşaması için dua ettiğini, bugün isteğinin gerçekleşecek olmasından dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu, duygu sağanağı yaşadığı için konuşmakta zorlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizlili hayırseverlerin eğitime katkı vermek için birbiriyle yarıştığını belirterek, "Hayırseverimiz nakit ve gayrimenkul olarak derneğe bağışta bulunacak, eğitim derneğimiz de 24 derslikli okulun yapımını üslenerek ihalesini yapıp gerçekleştirecek. Biz buna karşılık olarak yine inşaatı tamamlanmış olan Denizli İmam Hatip Ortaokulu’na Hacı Yılmaz ve Emine Urhan İmam Hatip Ortaokulu adını vereceğiz. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Kazançlarının, ömürlerinin bereketli ve uzun olmasını diliyorum" dedi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yapılması planlanan 24 derslikli okulun değerlendirme sonucu yerinin belirleneceğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!