‘Hatalı araç’ iddiasıyla fabrika önünde protesto

Güncelleme Tarihi:

‘Hatalı araç’ iddiasıyla fabrika önünde protesto
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2018 14:37

Sıfır aldıkları otomobillerinin hatalı çıktığını iddia eden 50 Ankaralı vatandaş, Başkent’ten Kocaeli’ye giderek üretici firmanın fabrikası önünde eylem yaptı.

Haberin Devamı

Araçlarının fabrika çıkışı hatalı olduğunu yazan pankartlarla fabrika önüne giden sürücülerden Cengiz Acıerik, aracın C sütunlarında kendi kendine oluşan göçükler olduğunu ileri sürdü. Acıerik şunları söyledi:
"Maddi imkanlarımızı zorlayarak 100 binlerce liraya aldığımız araçlarda yapılacak hiçbir tamir ve onarım işlemini kabul etmiyoruz. İşin daha da komik olan kısmı da bu tamir işleminin garanti kapsamı dışında tutulması. Araçlarımızda göçük bulunan bizler, sorun olmadığını kabul dilen araçlar ile değiştirilmesini istiyoruz” dedi. Aracı aldığında herhangi bir sorun olmadığını belirten Tunga Alper ise “Zamanla dalgalanmalar oluştu ve sayıları arttı. Ne kadar ilerleyeceğini tahmin edemiyoruz. Yetkililer neden kaynaklandığını bize söylemiyor. Kendi aracımdaki sorunu fark ettikten sonra aynı markadaki diğer araçların yüzde 90'ında aynı sıkıntıyı gördüm” diye konuştu.

‘ONARIM İÇİN DAVET ETTİK’

Haberin Devamı

Konu hakkında açıklama yapan fabrika yetkilileri ise, "Halihazırda kullanımda olan sınırlı sayıdaki Honda Civic FC5 modeli araçların C sütununda yaşandığı iddia edilen ve sebebi tespit edilemeyen minik kaporta göçükleri hakkında yapılan inceleme sonucunda, ilgili araçların fabrika çıkışlarında hiçbir sorun olmadığı kayıt altına alınmıştır. Sorun yaşayan müşterilerle bire bir görüşülecektirb Bu konuda tarafımıza başvurmuş olan tüm tüketicilerimiz 'randevu esaslı' olarak yetkili servislerimize davet edilmekte ve söz konusu mini onarım gerçekleştirilmektedir. Randevu ile yapılacak onarım işleminin süresi her araç için 1 iş günüdür" açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!