Hastalıkla tanışıp ticarete başladılar

Güncelleme Tarihi:

Hastalıkla tanışıp ticarete başladılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 15:14

Çubuk’ta tiroit hastalığı nedeniyle kaya tuzu tüketmeye başlayan baba oğul, Çankırı'dan temin ettikleri ürüne çevreden de rağbet olunca işi ticarete döktü. Kaya tuzundan objeler yapıp satan aile, ihracat yapmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Çubuk’ta işlerini kaybeden baba oğulun yaşadığı tiroit rahatsızlığı, yeni bir iş kapısı edinmelerini sağladı. Hastalıkları nedeniyle memleketleri Çankırı'dan temin ettikleri kaya tuzunu tüketen baba oğul, çevreden de rağbet olunca ilçede bir atölye kurarak işledikleri ürünleri satmaya başladı. Yunus Çulha, babasıyla ulaşım sektöründe çalıştıklarını, bazı sorunlar nedeniyle işlerini kaybettiklerini söyledi. Yaşadıkları zor sürecin ardından kilo kaybı ve halsizlik şikayetiyle babası Mustafa Çulha'yı yaklaşık 3 yıl önce doktora götürdüğünde tiroit hastalığı teşhisi konulduğunu aktaran Çulha, bir süre sonra kendisinde de aynı hastalığın bulunduğunun anlaşıldığını dile getirdi. Çulha, bunun üzerine babası ile memleketleri Çankırı'dan temin ettikleri kaya tuzunu tüketmeye başladıklarını ifade etti.

20 ÇEŞİT ÜRÜN ÇIKIYOR

Haberin Devamı

Çulha, "Kaya tuzu tüketmeye başladıktan bir süre sonra eski kiloma geri geldim. Beni bu şekilde görenlerden sofralık tuz ve yanında kaya tuzundan yapılmış ürünlerden sipariş almaya başladım. Siparişler artınca bu işin ticaretini yapmaya karar verdim" diye konuştu. Ahi Evran Sanayi Sitesi'nde 1,5 yıl önce atölye kurduklarını, Çankırı'dan kamyonlarla kaya halinde getirdikleri tuzları işlediklerini anlatan Çulha, "Tuzdan 20 çeşit ürün yapıyoruz. Kaya tuzlarını taş değirmende öğüterek sofralık tuz haline getirirken, diğerlerinden de çeşitli objeler yaparak sağlık amaçlı kullanıma sunuyoruz. Tuz lambaları, tuz sabunu, koltukaltı rulosu ve tuz yastığı ürettiğimiz ürünlerden bazıları. Her şeyimizi kaybettiğimiz bir anda yaşadığımız sağlık problemleri bize yeni bir iş kapısı açtı. Türkiye’nin her yerine ürün gönderiyoruz. Hedefimiz atölyeyi büyüterek ihracat yapmak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!