GeriSeyahat Hala çok yaramazım
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hala çok yaramazım

Hala çok yaramazım

“Beni Yazın” şarkısı ve Serdar Ortaç’tan aldığı destekle listelere iddialı bir giriş yapan Nazlı, müzik yolculuğunda emin adımlarla ilerliyor. Genç şarkıcıyla müziği, çocukluğunu ve hayallerini konuştuk.

Müziğe nasıl başladınız?       

- Çok küçük yaşlardan beri içimde sahnede olma ve alkışlanma arzusu vardı. Okul gösterilerinde mutlaka yer alırdım. Müziğe ilgim, Barış Manço’ya duyduğum sevgiyle başladı. “Operadaki Hayalet”i izledikten sonra ise geleceğim netleşti. Ben sonsuza kadar sahnede olmalı ve şarkı söylemeliydim! Ortaokulda şan derslerine başladım, hâlâ devam ediyorum.

* Hayatınızın dönüm noktası Operadaki Hayalet’ti o halde...

- Evet! Müzikali 12 yaşındayken izledim ve bana hayatımın yolunu şarkı söylemek olarak seçtirdi. Beni büyüleyen hayalet, geleceğimi de çizdi yani.

* Müzik hayatınızda “milat” diyebileceğiniz gün hangisiydi?

- Aysel Gürel’in “ınce ınce” şarkısını bana hediye ettiği gün. O, sahip olduğum ilk şarkıydı ve ondan sonra şansım açıldı, her şey çorap söküğü gibi geldi. Bunda kuşkusuz Aysel Gürel’in bana olan inancı ve verdiği büyük cesaretin etkisi var. Umarım cennetin en güzel köşesinden şarkımı dinliyor ve benimle gurur duyuyordur.

DENEMEDİĞİM SPOR KALMADI

* Küçük yaşlardan beri sahnede olmak istediğinizi söylediniz. Peki nasıl bir çocuktunuz?


- Aklınıza gelebilecek en yaramaz çocuklardan biriydim. Anaokulundaki oyun saatlerinde hep cezalı olurdum. Zamanla bu yaramazlıkları öğretmenlerden gizlemeyi öğrendim. Hâlâ da pek değiştiğimi söyleyemem. Bunun dışında hep sporla iç içe bir çocuk oldum. Buz pateni, binicilik, kayak, tenis, basketbol... Denemediğim spor kalmadı neredeyse.

* Nerede doğduğunuz?

- İngiltere, Manchester’da.

* Büyüdüğünüz sokakları tarif eder misiniz?

- Yazlığımız Altınoluk’taydı. Yaramaz bir çocuk grubu olarak mahallenin altını üstüne getirirdik. Altınoluk sokakları çocukluğumun hatıralarıyla dolu...

YAMAÇ PARAŞÜTÜNE CESARET EDEMİYORUM

* Yapmak istediğiniz ama bugüne kadar bir türlü yapmaya cesaret edemediğiniz bir şey var mı?


- Yamaç paraşütü yapanlara çok özeniyorum. Gökyüzünden süzülerek manzarayı izlemek, eminim çok keyiflidir. Ama bir türlü cesaret edemiyorum.

* Son günlerde en çok duyduğunuz söz?

- “Ne olacak bu memleketin hali” bu ara en çok duyduğum ve ülke gündemini takip eden herkesin sorduğu bir soru...

* Şu sıralar müzik çalarınızda hangi parçalar var?

- Bengü’den “Özetle Ben Aşığım”, Özgün’den “Mühür”, Sarah Brightman’dan “Dust in the Wind”, Within Temptation’dan “Forgiven” ve Soner Sarıkabadayı’dan “Buz”.

HER YANIM ÇILGIN

 En büyük hayaliniz nedir?

- Binlerce kişinin sadece beni dinlemek için gelecekleri bir “Nazlı” konseri vermek.

* En çılgın yanınız nedir?

- Fazla çaktırmasam da aslında benim her yanım çılgın ve muzır.

EKONOMİK SIKINTI ÇEKENLERE YARDIM ETYMEK İSTERİM

Sanatçıların sosyal sorumluluk projelerine katılmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Sesini milyonlarca kişiye duyurabilen ve büyük kitlelerin dikkatini çekme fırsatı olan sanatçıların sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarının çok faydalı olduğuna inanıyorum. Bizler de genç kuşağı temsil eden isimler olarak, yaşadığımız çevreye duyarlı olmalı ve elimizden geleni yapmalıyız.

* Siz nasıl bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak isterdiniz?

- Zor şartlarda yaşayan ve ekonomik sıkıntı çeken insanlara yardım edebileceğim projeler için elimden geleni yaparım. Keşke herkesin eşit şartlarda yaşayabildiği bir dünya olsaydı...

False