Hakaretten aldığı ceza yarı yarıya düşürüldü

Güncelleme Tarihi:

Hakaretten aldığı ceza yarı yarıya düşürüldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 13:21

Almanya’nın Duisburg kentinde sosyal medya üzerinden Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir’e hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 30 gün hapis cezası 2 bin 100 euro para cezasına çevrilen Bekir Sipahi’nin itirazı sonuç verdi.

Haberin Devamı

DUISBURG Ruhrort Bölge Mahkemesi’nde görülen davada Bekir Sipahi’nin cezası bin 200 euroya indirildi. Mahkeme masrafları da Sipahi tarafından karşılanacak.

İlk mahkemede verilen 30 günlük hapis cezasını hak etmediğini, Ermeni soykırımı iddialarının Federal Meclis gündemine taşınmasına tepki gösterdiğini belirten Bekir Sipahi, mahkemeye avukatı Markus Weber ile birlikte katıldı ve savunmasını yaptı. Çok sayıda dinleyici de davayı takip etti. Kararın açıklanması ve tamamlanması sonrası verilen cezaya tepki gösteren dinleyicilerden bazılarına mahkeme heyeti sessiz kaldı.

AVUKATI ÖZDEMİR’İ ELEŞTİRDİ
Avukat Weber, Bekir Sipahi’nin politik görüşüne değinip, Duisburg ve çevresinde uyumdan ve birlikte yaşamdan yana çalışmalar yapmasına dikkati çekti. Türk Alman dostluğunun önemini anımsatan Weber, sağlam temellere oturan bu dostluğun Cem Özdemir’in girişimleri ile 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının Federal Meclis gündemine alınıp oylanmasıyla yara aldığını iddia etti. Bekir Sipahi’nin politik kimliği ile Özdemir’i bu konularda eleştirdiğini, attığı tweetlerinde fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

ÖDEMEZSE HAPİS YATACAK
Savunmanın tamamlanması sonrası hakim 30 günlük hapis cezasını günlük 40 eurodan 1200 euro para cezasına çevirdi. Hakim, mahkeme masraflarının da Sipahi tarafından karşılanması gerektiği kararını açıkladı. Para cezasının ödenmemesi durumunda bir yıla kadar hapis cezası verilebileceği uyarısında bulundu.

KARARA İTİRAZ EDECEKLER
Avukat Markus Weber, “Karara itiraz edip hakkımızı arayacağız. Burada önemli olan politik mücadelenin sürdürülüyor olması. Cem Özdemir’in Türk Alman ilişkilerine çok zarar verdiği görülmeli. Türkiye Almanya’nın dostu, Almanya Türkiye’nin dostu. Karara itiraz edip, eyalet mahkemesine taşımak istiyoruz” dedi.
Bekir Sipahi ise “Karar ne olursa olsun, biz kazandık. Bu konu Ermeni soykırım tasarısının federal meclisten geçmesiyle başlamıştı. Bugün benim hedefim Ermeni konusunu tersine çevirmekti. Burada Türkler tarihte ermeni soykırımı yapmamıştır konuşmasının protokole geçmesi gerekiyordu, biz bunu yaptık. itiraz edip, davanın bir üst mahkemede görülmesini isteyeceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!